Emine nine yalnız değil

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’da her an yıkılma tehlikesi olan yığma taş evde, bin bir zorlukla yaşamını sürdürmeye çalışan 85 yaşındaki Emine Yeni’ye yardım elini uzattı.

Emine nine yalnız değil

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’da her an yıkılma tehlikesi olan yığma taş evde, bin bir zorlukla yaşamını sürdürmeye çalışan 85 yaşındaki Emine Yeni’ye yardım elini uzattı.

06 Şubat 2018 Salı 20:30
Emine nine yalnız değil

Konteyner ev ile sıcak bir yuvaya kavuşan yaşlı kadın, “Bu dağ başında beni yalnız bırakmayan Menderes oğlumdan Allah razı olsun” diyerek helallik istedi. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kimsesizlerin kimi olmaya, ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Başkan Türel’in “Antalya’da kimse kendini yalnız hissetmeyecek” talimatıyla sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyen Büyükşehir Belediyesi, son olarak Gazipaşa İlçesinde yaşayan 85 yaşındaki Emine Yeni’yi sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Yeşilyurt Mahallesinde bir odası çökmüş yığma taş evinde, yaşamını zorluklar içinde tek başına sürdürmeye çalışan Emine ninenin, diğer odaları da su aldığı için göçme tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Emine nine çetin kış şartlarında göçük altında kalma korkusuyla yaşamını evinin verandasında brandadan çevrili çadırda sürdürüyordu.
MUHTAR YETİŞTİ
Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Rıza Bahçe, yaşlı kadının durumunu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Emine ninenin durumunu haber alan Başkan Menderes Türel hemen yaşlı kadının güvenli ve sıcak bir yuvaya kavuşturulması talimatı verdi. 1 hafta içerisinde, Antalya merkezinden bir TIR’la Gazipaşa’ya gönderilen konteynır ev, yapılan zemin çalışmasının ardından Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Emine Yeni’ye ait arazi içerisine monte edildi.

“ALLAH MENDERES OĞLUMDAN RAZI OLSUN”
Üç köşesi açık balkonda yaşamını sürdürmeye çalışan 85 yaşındaki Emine nine konteynır eve yerleştirildi. Kendisini sıcak bir yuvaya kavuşturmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını karşısında gören Emine nine, şaşkınlıkla birlikte, büyük sevinç yaşadı. Mutluluğu gözlerinden okunan yaşlı kadın “Allah Menderes Türel oğlumdan, onun çalışanlarından, razı olsun. Bu dağ başında beni yalnız bırakmadınız, benim için buralara kadar geldiniz. Hakkınızı helal edin” diye konuştu. 
KALAN ÖMRÜNDE RAHAT EDECEK
Gazipaşa Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Rıza Bahçe ise Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti şu sözleriyle ifade etti:  “Emine ninemizin bu yıkık dökük evde oturduğunu ve tehlikede olduğunu Büyükşehir Belediyemizin Gazipaşa Hizmet Birimine ilettim. Şuanda Emine teyzemiz sıcak bir yuvaya kavuştu. Ömrünün kalanını rahat bir şekilde bu evde geçirecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81