Denizkızı yenilendi

Gazipaşa Belediyesi, Denizkızı kavşağına ismini veren Denizkızı heykelini yenilemek üzere 22 yıl sonra yerinden sökmüştü.

Denizkızı yenilendi

Gazipaşa Belediyesi, Denizkızı kavşağına ismini veren Denizkızı heykelini yenilemek üzere 22 yıl sonra yerinden sökmüştü.

14 Ağustos 2018 Salı 21:54
Denizkızı yenilendi

1996 yılında yapılan, aradan geçen zamanda deforme olan heykel, yenilenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Bronz dökümü tamamlanan Denizkızı heykeli yakında yerine yerleştirilecek. Konu hakkında açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, heykelin polikarbon malzemeden yapıldığı ve aradan geçen 22 yılın ardından yıprandığını belirterek, "Heykeli, sanatkarı Murat Hoca'nın refakatinde yerinden söktük. Mevcut heykeli Ankara'ya gönderdik. Burada anlaştığımız bir heykel atölyesinde kalıbı alındı. Daha sonra bronz bir heykel olarak ilçemize geri döndü. Murat Atasoy tarafından üzerinde çalışılmaya devam ediyor" dedi. Heykelin kaidesini de değiştireceklerini dile getiren Başkan Çelik, "Heykelin kaidesi yapıldığı yıllarda yol seviyesinin üzerindeydi ancak yol çalışmasının ardından kaide aşağıda kaldı. Heykelin yenilenmesinin ardından kaideyi de yükseltip, ışıklandıracağız. İlçemizin simgesi haline gelmiş bu heykeli daha güzel bir görselle sizlerle buluşturacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81