Çelik’ten ihale açıklaması

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik 13 milyon olarak lanse edilen sıcak asfalt ihalesi hakkında açıklama yaptı.

Çelik’ten ihale açıklaması

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik 13 milyon olarak lanse edilen sıcak asfalt ihalesi hakkında açıklama yaptı.

09 Ocak 2019 Çarşamba 22:13
Çelik’ten ihale açıklaması

Başkan Çelik ihalenin kesinleşmediğini önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili daha net bir açıklama yapılacağını ifade etti. Başkan Çelik, ihale dosyalarını Antalya Büyükşehir Belediyesi Satın Alma Müdürlüğüne gönderdiklerini belirterek, "Önceki gün itibariyle ihale dosyasını Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdik. Büyükşehirde Genel Sekreter ve Satın Alma Müdürü dosyayı inceledi. İhalede usule aykırı herhangi bir şey olmadığını, her şeyin kanuna uygun olduğunu, harfiyen dört dörtlük bir ihale olduğunu bizlere bildirdiler. Şimdi ihaleyi kim aldı onu da bilmiyorum. Büyükşehirden gelen dosyamızla birlikte önümüzdeki günlerde yüklenici firma ile sözleşme yapacağız. İhaleyi rakam olarak bende bilmiyorum. 13 milyon yok. 10 milyon civarında ancak KDV ile ne kadar olur bilemiyoruz. Biz hizmet yapıyoruz. Gazipaşa halkının kör kuruşunu kimseye yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Yaptığımız işleri herkes çok iyi biliyor" dedi.
ART NİYETLİLER KONUŞUYOR

Art niyetli insanlara kulak asmadıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Özellikle sıcak asfalt ihalesi ile ilgili art niyetli insanların sosyal medya üzerinden ve seçimler yaklaştığı için dedikodu mekanizmasını çalıştırdıklarını bizde üzülerek seyrettik. Bu belediye 4,5 yıldır muazzam çalışma yaptı. Döktüğümüz asfaltlar, aldığımız araçlar, ödediğimiz borçlar, parklar, yeşil alanlar var. Hiç unutmuyorum, denizyolu yağmur suyu ihalesi 2014'te seçimlerden 5-6 gün önce yapılmıştı. Niye; Büyükşehir yasası ile o yapılan ihalenin parası Büyükşehir'e yani ASAT'a gidecekti. 9 yıl boyunca o ihaleyi yapmayıp, Büyükşehir yasası ile Büyükşehir'e gidecek borcun içine koyarım mantığıyla 800 bin liraya ihale yapanlar bugün bizim yaptığımız 10 milyonluk, 5 milyonluk, 7 milyonluk, 3 milyonluk ihaleleri sorguluyorlar. Yine de en ufacık bir yanlışa mahal vermemek adına biz ihale dosyamızı Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdik. Dün itibariyle bize kanuna aykırı bir durum olmadığını ilettiler. Bu konuda da adliye başta olmak üzere istedikleri kapıyı çalabilirler" diye konuştu.
İHALELER DEVAM EDECEK
Gazipaşa Belediyesi tarafından ihalelerin devam edeceğini de aktaran Başkan Çelik, "Belediyemiz tarafından kum çakıl ihalesi de yapıldı. Aynı şekilde o ihalemizin de sonucu henüz net değil. Çünkü ihale yapıldıktan sonra itiraz ve bekleme süreleri var. Onların sonucuna göre ihaleyi kimin aldığı açıklanır. Bunun yanında Gazipaşa Belediyesi olarak sırayla Koru Sahil Projesi, Su Kemerleri'nin ihalesini yapacağız. Selinus Kalesi'ne giden yolun ihalesini 17 Ocak'ta yapacağız. Bunların yanısıra Çobanlar Köy Konağı'nın çatı, kapı, pencere ihalesine çıkacağız. 2019 seçimlerinden sonra inşallah Çobanlar Köy Konağımızı yeniden birlikte açmış olacağız. Tüm bu ihalelerimizi önümüzdeki hafta içinde, en geç 15 güne yapacağız. Bu ihalelerimizi Şubat ortasına kadar tamamlamayı planlıyoruz. İhalelerin ardından en kısa sürede çalışmalarımız başlayacak" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81