'Gazipaşa'nın önü açılacak'

'Gazipaşa'nın önü açılacak'

02 Kasım 2017 Perşembe 21:08
'Gazipaşa'nın önü açılacak'
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Kasım ayı meclis toplantısında ilçeye yapılacak turizm yatırımları ile ilgili gelişmeleri değerlendirerek, Cumhuriyet Mahallesi 22 ada 35 parselin bulunduğu alanın(KOMBİ arsası) otel yeri olarak 49 yıllığına kiraya verilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesini talep etti. Belediye Başkanı Çelik, "6-7 aydır 27 Mart 2014 tarihinde satılan KOMBİ arazimize otel yapımı projesi var. Bununla ilgili bir kaç firma ile görüştük. 800 odalı 5 yıldızlı otel için ön projemiz çıktı. Otel yapılması için bir kaç yöntem belirledik. İlk olarak yüzde 50 ortaklık üzerinde teklifler sunduk. Fakat yüzde 50'de adaletli bir sistem olmuyor. Bizim yerimizin şuanda ki satış değeri 45-50 milyon. Bu anlamda bizim arsamızın değeri yüzde 50 ortaklık için yetmiyor. Buraya otel yapmak isteyenlerin bir arzu ve istekleri oldu. Bizim Otel yerimizin değeri 40 milyon, onların harcayacakları 160 milyon yani toplamda 200 milyon oluyor. Bizim hissemiz için 'Yüzde 25'e razı olur musunuz?' şeklinde teklif getirdiler. Ancak ben, sizlere dahi sormadan 'Hayır' dedim. Çoğunluğun veya eşit oranların olmadığı bir işe asla girmem. Çünkü doğru bir uygulama değil. En son, Dışişleri Bakanımızla birlikte turizmciler ile görüştük. 
49 YILLIĞINA TAHSİS EDİLMİŞ
Belek'te sıfır bandındaki tüm oteller 49 yıllığına tahsis edilmiş. Bizde burada, '49 yıllığına yap-işlet-kira veya cirodan pay öde' yada 'Arsa katılım payı öde' şeklinde bir yöntem belirledik. Aynen Belek'teki Turizm Bakanlığı'nın tahsisleri gibi 49 yıllık. Gerekli görüşmeler yapıldı. 49 yıl sonra otel bizim olacak. Elbette ki çok uzun bir süre olarak görünüyor. Ancak ben 48 yaşındayım nasıl geçti bilmiyorum. Bizden sonraki nesillere gelir getiren bir belediye bırakmak istiyoruz. KOMBİ arsası üzerinde 17-18 milyon civarında icra var. 11 milyon civarında SGK'ya borcumuz var. Bunun dışında 1,5-2 milyon civarında maliye, 3 milyon civarında KOMBİ borcumuz var. 1-1,5 milyonda 2012 yılındaki temizlik şirketinin borcu var. Altyapı katılım payı Belek'te 15-20 milyon dolar civarında ve cirodan da yüzde 1 yada 3 veriyor. Otelciler burada 15 milyon civarında bir ciro bekliyor. Biz altyapı katılım payı olarak 5 milyon dolardan ihaleyi açmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla bu da bizim üzerindeki tüm icralarını kaldırmaya ve 2000'li yıllardan gelen sigorta borcumuzu ödemeye yetecek. Eğer bu işi yapabilirsek Gazipaşa'nın önü açılacak ve birçok kişiye istihdam sağlanacak. Birçok otelcinin de gelmesinin önü açılacak" diye konuştu. Karşılıklı görüşlerin ardından gündem maddesi oylamaya sunuldu. CHP'li Şema Şenli'nin ret, Şevket Gülcan'ın çekimser oylarına karşılık, KOMBİ arsasının 49 yıllığına otel yeri olarak kiraya verilmesi oyçokluğu ile kabul edildi.
4 MİLYONLUK KREDİ YENİDEN OYLANDI
Ekim meclisinde kabul edilen Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik’in, 4 milyon kredi talebi de görüşüldü.  Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çelik, “Geçen mecliste biz bunun için yetki almıştık. Talep, benim oy fazlalığımla geçmişti. Ancak kredi yetkisi için oyların 1 fazla olması gerekiyormuş. Eşitlikten dolayı 1 fazla olmuyormuş. Bizim, 21 milyon 600 bin lira kredi çekme yetkimiz var. Şuanda 16 milyondayız, daha yaklaşık 5 milyon 300 bin lira gibi bir boşluğumuz var. Bu, alacağımız 4 milyonu Sıcak asfalt çalışmalarımızda kullanacağız” dedi. Başkan Çelik’e 4 milyonluk kredi çekme yetkisi CHP’li Şema Şenli ve MHP’li Nazmiye Gül Özgörü’nün 'Hayır', CHP’li Şevket Gülcan ve MHP’li Mahmut Baş’ın çekimser oylarına karşılık Ak Parti’nin 'Evet' oylarıyla kabul edildi. Bu arada, KOMBİ arazisinin otel yeri olarak 49 yıllığına kiraya verilmesi ile gündem maddesi görüşülürken 'Bizden sonraki nesillere gelir getiren bir belediye bırakmak istiyoruz' diyen Başkan Çelik'in, Gazipaşa Belediyesi'ni 4 milyon TL daha borca sokması da dikkatlerden kaçmadı.
 
Son Güncelleme: 02.11.2017 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81