Gazipaşa'da su sorunu tarih oluyor

Gazipaşa'da su sorunu tarih oluyor

09 Ekim 2017 Pazartesi 20:30
Gazipaşa'da su sorunu tarih oluyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü önemli bir projeye daha imza attı. 
Gazipaşa Sugözü su kaynağını devir alan ASAT, ilçenin hem içme hem de sulama suyu sorununu tarihe gömüyor. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Gazipaşa’nın yıllardır süren içme suyu kaynağı ile ilgili sorunu ortadan kaldırdı. Gazipaşa Sulama Birliği ile oluşturulan koordinasyon sonucunda Sugözü Su kaynağı ASAT tarafından protokol ile devir alındı. ASAT Genel Müdürü Av. İbrahim Kurt’un da bizzat takip ettiği proje ile Gazipaşa ilçesinde hem içme suyu hem de sulama suyu ihtiyacı için çözüm üretildi.
11 GÜNDE TAMAMLANDI
Havaalanı yolu üzerindeki, atıl durumda bulunan 3 adet sulama kuyusunun trafoları ve elektrik panoları yenilenerek Gazipaşa Sulama Birliği’ne ait sulama kanalına bağlandı. Sulama sistemine saniyede 150 litre debi ölçeğinde su aktarılmaya başlandı. Ayrıca, ilçe merkezinin yetersiz kalan içme suyuna da buradan takviye yapıldı. Gazipaşa’nın hem içme suyu hem sulama suyu sorununu kalıcı çözüm getiren 11 gün içerisinde tamamlandı. Projenin bitmesiyle Gazipaşa Beyobası, Aydıncık bölgesinde tarım yapan çiftçilerin sulama sorunları çözüldü. 
 
Son Güncelleme: 09.10.2017 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81