Fiziksel engeller 'Elele' aşılıyor

Elele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bulunan fizik tedavi bölümünde yapılan çalışmalarla engelli bireylerin yaşamsal hareketlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarına katkı sağlanıyor.

Fiziksel engeller 'Elele' aşılıyor

Elele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bulunan fizik tedavi bölümünde yapılan çalışmalarla engelli bireylerin yaşamsal hareketlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarına katkı sağlanıyor.

14 Haziran 2017 Çarşamba 21:13
 Fiziksel engeller  'Elele' aşılıyor
Alanya’da geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan ve kısa sürede yakaladığı ivmeyle adından sıkça söz ettiren Özel Elele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalara devam ediliyor. Kurum bünyesinde yer alan, fizyoterapistler Mustafa Tarık Koban, Mustafa Serhat Ekici, Şevki Odabaşıoğlu ve Eflatun Yıldız'ın görev yaptığı fizik tedavi bölümünde, fiziksel engelli bireyler için farklı metotlar uygulanıyor. Uzay terapiden denge-koordinasyona kadar birçok çalışmanın yapıldığı bölümde oturma, emekleme, yürüme, ellerini ve kollarını kullanamama, denge problemleri, kas kuvvetsizliği gibi birçok alanda farklı sorunlar yaşayan engelli bireylerin motor fonksiyonlarındaki kayıpları gidermek ve bağımsızlıklarını geliştirmek için fizik tedavi programları uygulanıyor. Kurum yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, engelli bireyler için her türlü imkanın kullanılmasına özen gösterildiği belirtildi. Açıklamada, "Fizik tedavideki amaç, engelli bireylerin yaşamsal faktörlerinin sağlıklı bir şekilde yerine getirmelerinin sağlanmasıdır. Fiziksel uygulamaların yanı sıra duygusal ve sosyal ilişkiler gibi bir takım unsurları da içinde barındırır. Uzman ekibimiz, fiziksel engeli olan bireylerle ilgili programları hassasiyetle uygulamaya devam ediyor. Ailelerimizin de destekleri ve katkılarıyla, emek ve sabırlarıyla çok güzel sonuçlara ulaşılıyor" denildi.
 
Son Güncelleme: 14.06.2017 21:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81