Finlandiyalılar golf için gelecek

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Alanya’da bu yıl ihaleye çıkarılması beklenen golf tesisleri kış turizmi için Alanya’nın önünü açacak” dedi.

Finlandiyalılar golf için gelecek

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Alanya’da bu yıl ihaleye çıkarılması beklenen golf tesisleri kış turizmi için Alanya’nın önünü açacak” dedi.

09 Şubat 2016 Salı 22:01
Finlandiyalılar golf için gelecek
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Alanya’da bu yıl ihaleye çıkarılması beklenen golf tesisleri kış turizmi için Alanya’nın önünü açacak” dedi.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Kerim Kılınç ve Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, Alanya bölgesi için büyük önem taşıyan Finlandiya’da, Matka Messut Turizm Fuarı’na katılarak Alanya’yı temsil ettiler. Yapılan görüşmeleri değerlendiren ve pazarın analizini hazırlayan Cimrin, şu bilgileri aktardı:

“PROJELER SUNULDU”
Finlandiya’nın en önemli turizm fuarı olan Matka Messut’a ALTAV olarak 200 metrekarelik Bakanlık standımız altında katıldık. Alanya’nın yanında Antalya, Marmaris ve Kapadokya da bölgesel olarak tanıtıldı. Fuarı 4 gün boyunca 72 bin civarında ziyaretçi gezdi.  Alanya bölgesi ayrıca Alanyalı inşaat firmalarınca da ayrı bir holde tanıtıldı ve Alanya’daki projeler Fin ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

“ALANYA İPEĞİNE İLGİ BÜYÜK”
Alanya’da büyük çabalarla yaşatılmaya çalışılan ipek böcekçiliği ve bu yolla üretilen ipekle el sanatçılığı konusunda uzman olan Pınar Kıymaz da ALTAV görevlisi olarak Alanya standında 4 gün boyunca ipekten yapılmış el sanatlarını sergiledi ve gelen ziyaretçilere bu geleneğin ve sanatın Alanya’da nasıl yaşatıldığına dair bilgiler verdi. İpek böceği ile ilgili çalışmalar özellikle Fin kadınlarının ilgisiyle karşılaştı.

“FİN GÜZELİ ALANYA’YI TANITTI”
Geçen yıl Alanya’da düzenlenen Miss Finland 2015 Güzellik Yarışması Final Öncesi Kampı’nda Alanya’ya gelen ve daha sonra Finlandiya’da canlı yayınlanan finalde Finlandiya ikinci güzeli seçilen Krista Haapalainen fuarın üçüncü günü Alanya standında 1 buçuk saat boyunca boynunda ipek Alanya fularıyla, gelen ziyaretçilere Alanya’yı anlattı ve Alanya deneyimini paylaştı.

“BUZ HOKEYİ OYUNCULARI İMZA VERDİ”
Fuar boyunca gelen ziyaretçilere, lokum, çerez ikram edildi ve Fince Alanya broşürleri, 2016 takvimi, şehir haritaları verildi. Türkiye standı bu yıl oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Fuar girişinin hemen önünde çok iyi bir konumda olan stantta fuar boyunca Finlandiya 1. Lig Buz Hokeyi Takımı Jokerit oyuncuları Juha Matti Aaltonen ve Henrik Karlsson, Jokerit formaları ile Türkiye standında hayranlarına imza verdiler ve onlarla fotoğraf çektirdiler.

“INSTAGRAM KULLANICILARI UÇAK BİLETİ KAZANDI”
Fotoğrafçı olan, İskandinav ülkelerinde Instagram kullanıcıları arasında çok popüler olan Taipale kardeşler, mobil telefonlarla iyi tatil fotoğrafları çekmenin püf noktalarını Türkiye standında düzenledikleri seminerlerde ziyaretçilerle paylaştılar. Taipale kardeşlerin muhteşem fotoğrafları www.taipalebrothers.com sitesinden görülebilir. Bunun yanında Türkiye standında resim çeken ve Instagram’da paylaşanlar arasında bir yarışma düzenlendi. Kazananlar Türk Hava Yolları’ndan bedava bilet kazandılar.

FUARDA SAĞLANAN TEMASLAR:
Fuar boyunca birçok görüşme ve toplantılarda bulunduk. Büyükelçimiz Sayın Adnan Başağa Alanya standında bizlerle görüş alışverişinde bulundu. Alanya’da yaşatılan ipekböcekçiliği ve el sanatları hakkında geniş olarak bilgilendirildi.
Orta ve Kuzey Avrupa dahil geniş bir coğrafyadan sorumlu Tanıtma Genel Müdür Yardımcımız Sayın Dr. Cengiz Aydın ile birlikte uzun ve verimli bir toplantı yaptık. Özellikle Kuzey Avrupa’ya dönük tanıtım stratejisi ve planlaması hakkında görüş alışverişinde bulunduk. En önemli Türkiye destinasyonu olmamız sebebiyle İskandinav ülkeleri ile olan gelişimimiz ve geldiğimiz nokta hakkında kendisini bilgilendirdik. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın daha iyi tanıtılabilmesi için destek sözü aldık.

'TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİK'
Helsinki Turizm ve Kültür Ataşemiz Sayın Arzu Emel Yıldız ile yaptığımız toplantıda 2014 yılı içinde Alanya’ya vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ettik ve kendisine ALTAV ve tüm Alanya adına teşekkür plaketi verdik. 2015 içinde yapacağımız ortak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Helsinki Turizm ve Tanıtma Ataşeliği’nin sitesinde Gazipaşa-Alanya Havalimanı ile ilgili detaylı Fince bilgi verilmesi konusunda anlaştık.
Ayrıca, Lomamatkat, Detur, Tjareborg, Nazar ve Aurinko Matkat tur operatörleri ile yaptığımız toplantılarda 2015’i değerlendirdik ve 2016 planlamaları konusunda bilgi aldık. Fin turistlerin Alanya’da mutlu bir tatil geçirmesi adına Alanya’daki yenilikleri ve Gazipaşa-Alanya Havalimanı’mızla ilgili pist uzatma ve kapasite artışı çalışmaları konusunda son rakamları aktardık.

“MISS FINLAND 2016 FİNAL KAMPI BU YIL DA ALANYA’DA”
2014 ve 2015’de final öncesi son 10 finalistin katıldığı Alanya kampını Miss Finland yapımcıları ile yaptığımız toplantıda bu yıl da Alanya’da yapma kararı aldık. Detur ve Helsinki Kültür ve Turizm Müşavirliği ile birlikte yapacağımız çalışma ile Miss Finland 2016 finalistleri yine Alanya’da kamp yapacak. Ekibe ulusal kanallardan LIV TV ve Nelonen TV, günlük gazeteler Iltalehti ve Iltasanomat, ve haftalık magazin dergisi Seiska muhabir ve fotoğrafçıları katılacak. Alanya kampı haftalar öncesinden Fin medyasında yer almaya başlayacak.
Son Güncelleme: 09.02.2016 22:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81