Esnaflar biraz rahatlayacak!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (AESOB) 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Esnaflar biraz rahatlayacak!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (AESOB) 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

14 Haziran 2017 Çarşamba 21:30
Esnaflar biraz  rahatlayacak!
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun ve Mükellef Hakları İletişim Müdürü Orhan Zıngal, AESOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda Başkanları’nın katıldığı toplantıda 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında bilgilendirme yapıldı. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, yeni yapılandırmanın kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini belirterek, “Esnafımızın kamuya olan borç yükü azalacak. Bu yapılandırma ile esnafımız biraz olsun rahatlayacak” dedi.
Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun da yapılandırmanın vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zammı faizlerini üçte iki oranında azalttığını açıkladı.
KAMUYA OLAN BORÇ YÜKÜ AZALIYOR
Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, “Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Kanundan yararlanan esnafımız yıllık yüzde 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek. Yapılandırma devam ettiği sürece, borcu yoktur belgesi alınabilecek. Araçların fenni muayeneleri yaptırılabilecek. 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu Kanuna göre ödenebilecek. Önceki yasa çerçevesinde borcunu yapılandıran esnafımızın, 1 Temmuz 2016 - 31 Mart 2017 zaman aralığında borçları oluşmuş ise bu borçları için yeni Yapılandırma Kanunundan yararlanabileceklerdir”
“SÜRENİN UZATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”
Çok sayıda vatandaşı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalarında kanun kapsamda yapılandırılabileceğini ifade eden Vergi Dairesi Başkanı Uzun, “Bu kanundan faydalanmak isteyen esnafımızın, 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurmaları şart. Bu sürenin uzatılması söz konusu değil. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerekiyor” diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 14.06.2017 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81