Erken teşhis hayat kurtarır

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Alanya ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesi hastaları bilgilendirmek, kanser hastalığına dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak adına hastane önüne stant kurdu.

Erken teşhis hayat kurtarır

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Alanya ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesi hastaları bilgilendirmek, kanser hastalığına dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak adına hastane önüne stant kurdu.

08 Şubat 2017 Çarşamba 21:09
Erken teşhis  hayat kurtarır
 Başhekim Dr. Tevfik Yazan kanser hastalığında erken teşhisin önemini vurgulayarak kanserden korunma yolunun sağlıklı beslenmeden geçtiğini söyledi.

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle, hastane olarak kanser hastalığıyla ilgili farkındalığı arttırmak, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi, tarama ve korunma yöntemlerine dikkat çekmek adına bir etkinlik düzenledi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi’nin önünde kurulan stantta kanser hastalığında erken teşhisin önemi anlatıldı. Başhekim Dr. Tevfik Yazan ve hastane yönetiminin de katıldığı etkinlikte, hastalara çeşitli hediyeler ve ikramlarda bulunuldu. Dr. Tevfik Yazan bir konuşma yaparak, “Bugün çağımızın hastalığı olan kanser hastalığına dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak adına burada bulunmaktayız. Kanser hastalığında erken teşhis hayat kurtarır. Her hastamızın ve vatandaşımızın hayatı da bizim için çok önemli. Bu yüzden hastanemize gelen hastalarımıza erken teşhisin önemini, belirtilerinin neler olduğunu anlatmaktayız” dedi.
Başhekim Yardımcısı Radyasyon Onkoloji Uzmanı Oya Malbora Karadağ ise sağlıklı beslenmenin önemine dikkati çekerek “Kanserden ve hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenin. Paketli gıdalardan uzak durun” dedi. Malbora, “4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle hastane olarak hastalarımızı bilgilendirmek, kanser hastalığına dikkati çekmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak için burada bulunmaktayız. Hastalarımız düzenli olarak kontrol yaptırmalıdır. Unutmayalım ki kanser hastalığı erken teşhis edildiğinde etkin tedavi edilmektedir. Yeni hastanemizle birlikte onkoloji merkezimiz açılacak. Onkoloji merkezimizde Medikal Onkolog, radyasyon onkolog ve nükleer onkolog hekim arkadaşlarımız olacak. Bu konuda hastane olarak daha organize çalışacağız” dedi.




Son Güncelleme: 08.02.2017 21:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81