Erdoğan, İran'da Resmi Törenle Karşılandı!

İran'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Ruhani resmi törenle karşıladı. Erdoğan'ı karşılayanlar arasında bir süredir İran'da temaslarda bulunan Genelkurmay Başkanı Akar da vardı.

Erdoğan, İran'da Resmi Törenle Karşılandı!

İran'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Ruhani resmi törenle karşıladı. Erdoğan'ı karşılayanlar arasında bir süredir İran'da temaslarda bulunan Genelkurmay Başkanı Akar da vardı.

04 Ekim 2017 Çarşamba 13:33
Erdoğan, İran'da Resmi Törenle Karşılandı!
 
 
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere  İran'a geldi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Tahran'da bulunan Sadabat Sarayı'nda  İran  Cumhurbaşkanı  Hasan Ruhani tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılamada, en dikkat çeken isim ise temaslarda bulunmak üzere daha önce  İran'a giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar oldu.
 
İKİ ÜLKENİN MARŞLARI OKUNDU
 
İki ülke marşlarının okunduğu törende Erdoğan daha sonra karşılama kıtasını selamladı. Erdoğan'a İranlı heyetin, Ruhani'ye ise Türk tarafının tanıtılmasının ardından Erdoğan ve Ruhani ikili görüşmeye geçti.
 
KARŞILAYANLAR ARASINDA AKAR DA VARDI
 
Özel uçak "TUR" ile 11.20'de  İran'ın başkenti  Tahran'a inen  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Mihrabad Havalimanı'nda  İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Şeriatmedari,  Türkiye'nin  Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ve diğer ilgililer karşıladı. Karşılamaya gelenler arasında Genelkurmay Başkanı  Hulusi Akar da vardı.
ERDOĞAN'A BAKANLAR DA EŞLİK ETTİ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı  Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Mehdi Eker de  İran'a gitti.
 
HULİSİ AKAR, ERDOĞAN'DAN ÖNCE GELDİ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Genelkurmay Başkanı  Hulusi Akar  İran'a geldi. Akar, başta  Cumhurbaşkanı Ruhani ve Genelkurmay Başkanı Bakıri olmak üzere askeri ve siyasi yetkililerle bir takım görüşmeler yaptı.
 
DİNİ LİDERİ HAMANEY İLE DE GÖRÜŞECEK
 
Ruhani ile heyetler arası görüşme de gerçekleştirecek olan Erdoğan, görüşmelerin ardından Ruhani ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra  İran dini lideri  Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya gelecek.
ANA GÜNDEM IKBY'DEKİ REFERANDUM
 
Yapılacak ziyarette ikili ilişkiler,  Irak ve  Suriye'deki durum başta olmak üzere bölgesel konuların ve IKBY'de gerçekleşen referanduma karşı ortak planların görüşülmesi bekleniyor.
 
 
 
 
 
 
Son Güncelleme: 04.10.2017 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81