En iyi filmler Burada

En iyi filmler Burada

23 Mart 2017 Perşembe 18:53
En iyi filmler Burada

La La Land, IMDB üzerinden 8,4 puan alan dönemin en iyi filmlerinden bir tanesiyken, filmi komedi filmleri kategorisine almak pek bir mümkün. Zira, bir müzikal olan yapıtın hem romans, hem de komedi etmenleri ağırlıklı olarak sahnelerde bulunuyor. Oscar ödüllerinde de ödülleri bir mıknatıs gibi çeken, ancak bazı alanlarda tabiri caizse ödülü kılpayı kaçıran yapıt; bu konuda da akademiye eleştirilerini sunmayı ihmal etmedi. Akademi jürisi pek çok alanda adil kararlar verirken, özellikle bazı filmlerde bu yıl “haksızlık” yaptığı konuşuluyordu ve buna her zaman olduğu gibi jürinin herhangi bir cevabı olmadı. Genelde, her yıl Oscar ödülleri sonrasında çıkan bu tartışmalar sonrasında tatlıya bağlanabiliyor ancak ödül töreninden hemen sonra yapılan veryansınlar elbette unutulmuyor.



kategorisinde pek çok ödüle film beklenirken, bu filmlerin de ödül kaçırmaları, elbette çoğu kimseye göre “hak edilmemiş bir yenilgi” oldu. Türkiye’ye baktığımızda ise genelde Türkiye çapındaki ödülleri, kategorisindeki yapıtların topladığını söyleyebiliyoruz. Çoğu yapımcı Türk filmi olarak, komedi filminden başka bir şey yapmazken, Türkiye’deki kült olan pek çok komedi filmi artık seri olmuş durumda ve devam filmleri pek çok izleyici tarafından çok sevilip, çok izlenebiliyor.


Örnek vermek gerekirse, Gora’nın devamı uzun yıllardır bekleniyordu ve Cem Yılmaz, geçtiğimiz günlerde nihayet Arif V 216’nın yakın zamanda geleceğini duyurdu. Senaryosunu kendisi yazan, filmini kendisi yöneten bir isim olan Cem Yılmaz’ın bu kez de aynı ünvanları taşıması, üzerine bir de her zaman olduğu gibi başrolde bulunması bekleniyor.



Türkiye’de çokça sevilen Gora, ilerleyen dönemlerde kendisine rakip olabilecek pek çok film çıksa da, hem aksiyon, hem de komedi filmi olarak nitelendirilmiş ve bir “efsane” olarak kalmayı başarmıştı. Amerikan sinema sektörünün en büyük yapım şirketleri de, seçeneği ile yapımı üstlenilen, erotik ve aşk temalı kurgulara da son zamanlarda epey ağırlık verdiler. Bakıldığında, kitaptan uyarlama olan pek çok yapıt, hem globalde büyük hasılatların sahibi olurken hem de uluslararası jüriler tarafından pek çok ödüle layık görülebiliyor.

Son Güncelleme: 24.03.2017 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81