EN COŞKULU KUTLAMA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü, Alanya'da törenlerle kutlandı.

EN COŞKULU KUTLAMA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü, Alanya'da törenlerle kutlandı.

30 Ekim 2016 Pazar 22:07
EN COŞKULU KUTLAMA
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü, Alanya'da törenlerle kutlandı. Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi ortaklığında düzenlenen organizasyona, Başkan Yücel, siyasi parti liderleri, oda ve dernek temsilcilerinin yanısıra ellerinde Türk Bayrakları ile binlerce vatandaş katıldı. Anıt önünde başlayan yürüyüş, iskele yolundan devam ederek Alanya Belediye binasının arkasında bulunan konser alanına kadar coşkulu bir şekilde devam etti.

VATANDAŞ AKIN AKIN GELDİ
Cumhuriyetin 93. yılı, Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi ortaklığında düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşü ile büyük bir katılım ve coşku içinde kutlandı. Vatandaşlar adeta sokağa dökülürken, 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde sloganlar atıldı.

“CUMHURİYET, YENİDEN DİRİLİŞİN SİMGESİDİR”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yürüyüşün ardından Alanya Belediye binası arkasında toplanan vatandaşlara seslenerek, "Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Ulusal birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz son günlerde Cumhuriyet Bayramımızın milli duygularımızı daha da güçlendirmesini diliyor, vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

PROTOKOL ÜYELERİ EKSİKSİZ KATILDI
Kutlamalar çerçevesinde açılış konuşmasını yapan Kaymakam Hasan Tanrıseven "Atatürk'ün Türkiye cumhuriyetini kuruş ilkelerine bugün çok daha yakınız. Demokrasiden ödün vermeyen sağlam değer yargılarını benimseyen bireyler yetiştiriyoruz. Cumhuriyetimizin demokratik laik ilkelerini sağlamlaştırmalıyız. Atatürk'ün hedeflerinde ilerleyişimiz sürecektir. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun" dedi.

İLMEK İLMEK TÜRKİYE
Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu veli ve öğrencilerinin elleriyle hazırladığı Ayyıldızlı Türkiye haritası ise büyük taktir topladı. Bir dizi görüşme için Alanya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ile birlikte okula giderek kutlamalara katıldı. Bakan Çavuşoğlu, öğrenciler ile birlikte Türkiye haritası önünde hatıra fotoğrfı çektirdi.

ÖHEP'TE ÇUMHURİYET SEVİNCİ
ÖHEP Okullarının tam kadro katıldığı 29 Ekim kutlamaları okul bahçesinde ve konferans salonunda gerçekleşti.
Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan programda öğrencilerin hazırlamış olduğu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bizim de mükemmel bir dansımız va' dediği cesaret, güç, gurur ve uyumun simgesi olan zeybeğin oynanması konuklar tarafından büyük ilgi gördü.

BARIŞ MANÇO'DA COSKULU KUTLAMA
Alanya Özel Barış Manço İlkokulu'nda 29 Ekim heyecanı yaşandı. Cumhuriyetin kuruluşunun 93'ncü yıl dönümünü kutlayan minik öğrenciler okulda çeşitli etkinliklerde yer aldı. Etkinliklerde öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi.

DOĞA'DA 29 EKİM KUTLANDI

Cumhuriyetin kuruluşunun 93'ncü yıl dönümü dolayısıyla Doğa Okulları'nda 3 gün boyunca farklı etkinliklerle kutlama programları düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim en büyük eserim" diyerek tanımladığı "Cumhuriyet" 93. kuruluş yıl dönümünde Alanya Doğa Okullarında bir hafta boyunca coşkuyla kutlandı. Tüm Doğa öğrencilerinin yer aldığı kutlamalar cumhuriyet ruhunu en iyi şekilde yansıttı. Kutlama programı 27 Ekim Cuma günü Alanya Doğa Okulları konferans salonunda  ortaokul ve  lise öğrencilerinin katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayla cumhuriyetin önemi bir kez daha vurgulandı. Program şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül takdimiyle  devam etti. Ortaokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu " Atatürk" adlı oratoryo tüm izleyenlerin yüreklerinde Atatürk  coşkusunu yeniden yaşattı.
Son Güncelleme: 30.10.2016 22:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81