Elektronik Sigara Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Elektronik Sigara Hakkında Bilinmesi Gerekenler

19 Mart 2017 Pazar 10:30
Elektronik Sigara Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Elektronik sigara kullanmak isteyenler veya elektronik sigara hakkında araştırma yapanlar bu yazımıza , e-sigara, e-puro, , gibi Google araması yaparak ulaşmış olabilirler.

Elektronik sigara kullananlar veya elektronik sigara kullanmayı düşünenler bu yazımızdan oldukça faydalanacaklardır.



Elektronik Sigara Sigarayı Bırakmaya Yardımcı Olur Mu?

Evet, elektronik sigara normal sigara kullanımını veya diğer tütün ürünlerinin kullanımını bırakmanıza veya azaltmanıza yardımcı olur. Sigara bağımlılığı olarak bilinen sigara tiryakiliği bilindiği gibi en çok nikotinin vücuda duman yoluyla girmesi sonucunda köreltilebilmektedir. İşte elektronik sigaranın içerisinde yer alan sıvıya eklenen nikotin esansı ile bu his vücuda verilerek sigara kullanımının azaltılmasına veya tamamen bırakılmasına yardımcı olmaktadır.



Elektronik Sigara Sağlığa Zararlı Mıdır?

Normal sigaranın ve diğer tütün ürünlerinin içerisinde yer alan kimyasal maddeler, zehirli maddeler göz önüne alındığında elektronik sigaranın ne kadar masum bir cihaz olduğu apaçık görülebilir. Çünkü normal sigara içerisinde yer alan zehirli maddeler ve kanserojen maddeler elektronik sigara içerisinde yer almaz.


Bazı uzmanlara göre sigaranın değil de sigara dumanının tiryakilik yaptığı vurgulanmaktadır. Bu vurgu dikkate alındığında bile elektronik sigaranın duman değil buhar ürettiği gerçeği ile mukayese edildiğinde elektronik sigaranın daha az zararlı olduğu görülür.



Elektronik Sigara Normal Sigaradan Daha Mı Pahalıdır?

Normal sigara ile elektronik sigara fiyat konusunda, bütçeye ve keseye etki konusunda kıyaslanamaz. Çünkü normal sigara, normal bir sigara tiryakisi tarafından günde en az bir paket olarak tüketilir. Elektronik sigaranın maliyeti ile normal sigaraya günlük harcanan para karşılaştırıldığında elektronik sigaranın bütçeye ve keseye daha az zarar verdiği görülmektedir.

Hatta bununla ilgili halk arasında tekerleme haline gelmiş bir deyim bile vardır.

‘’ Parasını el alır, dumanını yel alır. ‘’

Bu tekerleme halin gelmiş söz bile elektronik sigaranın ne kadar doğru bir tercih olacağının kanıtıdır.

Elektronik sigara fiyatları özelliklerine ve niteliklerine göre değişiklik göstermektedir. Elektronik sigara markaları birbirinden farklı fiyatlarda satışa sunulmaktadır. Özelliklerini ve markaları inceleyerek kendinize uygun olan elektronik sigarayı satın alabilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 20.03.2017 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81