THY Koronavirüs sebebiyle komşu ülkeye uçuşlarını askıya aldı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı olan İlker Aycı, koronavirüs salgını sebebiyle İran’ın ardından Nahçıvan’a da uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

THY Koronavirüs sebebiyle komşu ülkeye uçuşlarını askıya aldı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı olan İlker Aycı, koronavirüs salgını sebebiyle İran’ın ardından Nahçıvan’a da uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

08 Mart 2020 Pazar 12:46
THY Koronavirüs sebebiyle komşu ülkeye uçuşlarını askıya aldı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı olan İlker Aycı, koronavirüs salgını sebebiyle İran’ın ardından Nahçıvan’a da uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. İran’a uçuşlarını durduran THY, hızla dünyaya yayılan koronavirüs salgını sebebiyle Nahçıvan’a da uçuşlarını durdurduğunu açıklarken Güney Kore Seul uçuşlarını da azalttığı bilgisini paylaştı.

THY'den Nahçıvan Uçuşları Hakkında Açıklama

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı'nda yaptığı açıklamasında, koronavirüs sebebiyle alınan önlemerin arttırıldığını belirtti. Nahçıvan uçuşlarının askıya alındığını duyuran Aycı, aynı zamanda Güney Kore'nin Başkenti olan Seul'a yapılacak uçuşların da azaltıldığını belirtti. Dünyanın gündeminde olan koronavirüs nedeniyle 250'den fazla uçağında dezenfekte edildiği aktarıldı.

Ankara'ya Acil İniş Yapan Uçak Hakkında Açıklama

Tahran-İstanbul seferini yapan ve koronavirüs şüphesi ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na acil iniş yapan uçakları hakkında açıklama yapan Aycı, virüsle ilgili riskler görüldüğünün belirtildiğini ve kendilerininde bu riskleri Bakanlığa bildirdiklerini daha sonra acil iniş için en isabetli yerin Ankara olduğunun kendilerine iletildiğini ve İstanbul'a inecek olan uçağın Ankara'ya acil iniş yaptığını aktardı. Sivil havacılıkla sürekli olarak iribat halind olduklarını belirten Aycı, virüse karşı hassasiyetle taşımaların yapılması için Bakanlık ve Bakanlarla sürekli temas halinde olduklarını ifade etti.

THY'nin Umre Uçuşları Kapatıldı

Riskin yönetilmesi için gereken gayreti gösterdiklerini aktaran İlker Aycı, Suudi Arabistan'ın da belirli açıdan risk taşıyan ülkelerle umre uçuşlarını durdurduğunu vurgulayarak THY'nin yolcu girişlerini 22 ülkeyi kapsayacak şekilde durdurduğunu Türk vatandaşlarının alınarak uçuşların geri dönmeye devam edeceğini ancak uçuşlarının kapatıldığını aktardı.

Uçaklar Dezenfekte Ediliyor

Koronavirüse karşı gerekli olan tüm tedbirleri almaya çalıştıklarını aktaran Aycı, 250'den fazla uçağın dezenfekte edildiğini ve edilmeye devam ettiğini belirtti. Virüsün riskine dikat çeken Aycı virüsten daha riskli olan şeyin tedbirsizlik olduğunu dile gtirdi. Virüse karşı alınması gereken tedbirlerin bireysel ve kurumsal olarak alınmaya çalışıldığını ve yolculara tek tavsiyelerinin yapılan açıklamaları sürekli olarak takip etmeleri olduğunu belirtti. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu süreci büyük bir hassasiyetle çok yakından takip ettiği ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81