Sıfır araçlar, karaborsa’da!

Üretimi kısılırken, iç tüketimde talebi artan otomobil karaborsaya düştü. 2. el pazarda, sıfır otomobil, daha pahalıya satışa çıkarılıyor!

Sıfır araçlar, karaborsa’da!

Üretimi kısılırken, iç tüketimde talebi artan otomobil karaborsaya düştü. 2. el pazarda, sıfır otomobil, daha pahalıya satışa çıkarılıyor!

27 Ekim 2020 Salı 14:47
Sıfır araçlar, karaborsa’da!



Mart ayında, pandemi ilan edilen, Kovid-19 küresel ekonomiyi teslim aldı.

İHRACAT DÜŞTÜ İÇ TALEP PATLADI

Ülkelerin seyahat kısıtı nedeniyle, küresel tedarik zincirinde aksamalar başlarken, buna bağlı olarak bazı ürünlerle birlikte, otomobil ihracatı da etkilendi.

Otomobil üreticileri yine bu seyahat kısıtı ve düşen ihracatlarına bağlı olarak, küçülmeye gittiler.

Ancak, pandemi ile birlikte, insanlar toplu taşım araçlarından kaçarak, kişisel otomobile binmeyi tercih edince, iç pazarda beklenenin üzerinde talep artışı yaşandı.

BAYİDE OTOMOBİL YOK!

İç talebe yetişemeyen otomobil üreticileri ise müşterilerine aylar sonrasına randevu verince, sıfır araçlar karaborsaya düştü.

İkinci el pazarlarda, sıfır araç satan bir galerici, bayiden hızlı araç verdiklerini ve aradaki farkın da bu hıza verildiğini kaydetti.

OTOMOBİL TALEBİ 3’E KATLANDI

Ortalama, ayda 10 adet otomobil sattığını söyleyen bir galerici, bu rakamın 27’ye çıktığını belirtti.

Cironun, yüzde 150 oranında arttığını ve talebe yetişemediklerini ifade etti.

Uzmanlar, ikinci el araçlarında bu artıştan payını aldığını belirtirken, 2021 yılında da, ikinci el araç fiyatlarında yükseliş beklendiğini kaydettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81