Rusya'da charter iptalleri başladı

Rusya'da yeniden 2018 sezonundakine benzer gelişmeler yaşanıyor. Oluşturdukları uçuş programlarını mevcut fiyatlarla satamayan tur operatörleri, kimi charter uçuşlarını iptal etmeye başladı.

Rusya'da charter iptalleri başladı

Rusya'da yeniden 2018 sezonundakine benzer gelişmeler yaşanıyor. Oluşturdukları uçuş programlarını mevcut fiyatlarla satamayan tur operatörleri, kimi charter uçuşlarını iptal etmeye başladı.

16 Haziran 2019 Pazar 23:39
Rusya'da charter iptalleri başladı

Rus turizm haber portallarında yer alan haberde, Kazan-Bodrum uçuşlarını iptal eden Anex'in, 5 Temmuz itibariyle Nizhnekamsk-Dalaman uçuşlarını da durdurcağı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada, bölgeye tatile gidecek Rus turist için Kazan-Dalaman uçuşlarının yeterli olduğu ifade edildi.
ONU AİR'İN KAZAN'DAN 3 UÇUŞU İPTAL
Öte taraftan Onu Air'in de Kazan-Antalya arasına yaptığı uçuş sayısını 4'ten 1'e düşürdüğü öğrenildi. Yerel acenteler, daha önce Rostov ve Samara'dan yaptıkları uçuşları da 'yeniden' düzenleyen tur operatörlerinin Tataristan uçuşlarında da kesintiye gittiğini rapor etti. Daha önce Voronej'den ve güney illerinden uçuş sayısını düşüren Pegas ise, Nizhnekamsk-Antalya arasında yaptığı uçuş sayısını 4'ten 3'e düşürdü. Ayrıca Coral'ın da Voronej ve güney illerinden yaptığı uçuş sayısını azalttığı kaydedildi.
CORAL VE PAGAS'IN İKİ ORTAK UÇUŞU İPTAL

Pegas ve Coral'ın Mineralnıye Vodı'den ve Rostov'dan Antalya'ya yaptığı uçuşlardan birer tanesini iptal ettiği öğrenildi. Kazan'da faaliyet gösteren All-World Kazan acentesinin sahibi Guzelia Vakhitova, ''İptaller hem turistlere hem de acentelere zarar veriyor. Bu durumda, dövizdeki değişimden kaynaklı kayıplar yaşasak bile, müşterilerin paralarını geri ödemek zorundayız. İptal edilen destinasyonlara yapılan rezervasyon sayısının çok sayıda olması, kaybımızı arttırıyor.'' dedi.
RUSLAR YA SON DAKİKAYI BEKLİYOR, YA DA BİR YERE GİTMİYOR
Seyahat pazarı uzmanları, Türkiye charter programında yapılan değişiklikler ve uçuş iptalleri son iki haftanın trend konusu olduğunu belirtiyor. Intourist Genel Müdürü Sergey Tolçin, bu durumun geçen yılın temmuz ve ağustos aylarında da gözlemlendiğini hatırlattı. Tolçin, ''Neden ise aynı, Antalya'daki yüksek fiyatlar ve Rus halkının alım gücündeki gerileme. Bu sezon başında iyi bir erken rezervasyon dönemi yaşadık ama şu anda talep kayıyor. İnsanlar ya son dakika sıcak turlarını bekliyor ya da hiçbir yere gitmeme kararı alıyor.


 

Son Güncelleme: 29.06.2019 01:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81