Maraş Biberi’nden bu yıl 30 bin ton üretim bekleniyor

KAHRAMANMARAŞ’TA ÇİFTÇİLER TARAFINDAN EKİMİ YAPILAN ‘MARAŞ BİBERİ’ İÇİN HASAT DÖNEMİ BAŞLADI. SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERİNDEN OLAN YAPRAK VE PUL BİBERLERİ İÇİN İŞLETMELERDE HUMMALI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Maraş Biberi’nden bu yıl 30 bin ton üretim bekleniyor

KAHRAMANMARAŞ’TA ÇİFTÇİLER TARAFINDAN EKİMİ YAPILAN ‘MARAŞ BİBERİ’ İÇİN HASAT DÖNEMİ BAŞLADI. SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERİNDEN OLAN YAPRAK VE PUL BİBERLERİ İÇİN İŞLETMELERDE HUMMALI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

10 Ağustos 2020 Pazartesi 13:10
Maraş Biberi’nden bu yıl 30 bin ton üretim bekleniyor

Kahramanmaraş’ta çiftçiler tarafından ekimi yapılan ‘Maraş Biberi’nin hasat dönemi başladı. Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan yaprak ve pul biberleri için işletmelerde hummalı çalışmalar yapılıyor.

Maraş mutfağının acı biberi hem sofralara lezzet katıyor hem de şifa dağıtıyor. Kentin coğrafi işaret belgeli tescilli ürünlerinden olan Maraş Biberi, il geneli 13 bin dönüm alana ekimi yapılıyor. Yıllık 25 bin ton üretim kapasitesi ile çiftçilerin geçim kaynağı olan üründen, yaklaşık 600 ton Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor.

Ağustos ayında hasadına başlanan ve kentteki işletmelerde hazırlanıp paketlenen ürün ülkenin birçok noktasına da gönderiliyor.

Biber üreticisi Mustafa Çaylı, “Maraş Biberi 8’inci ayda hasadı yapılır ve kurutulur. Çöpünden ayrılır ve kalitesine göre işletmelerde hazırlanır. Hazırlanan pul ve yaprak biberler paketlenip yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81