Waldorf'tan tanıtım semineri

Türkiye’nin ilk Waldorf Okulu olma özelliğini yaşayan, Alanya Waldorf Yaşam Okulları, ALTSO’da veliler ve eğitimcilerin katıldığı bir tanıtım semineri düzenledi.

Waldorf'tan tanıtım semineri

Türkiye’nin ilk Waldorf Okulu olma özelliğini yaşayan, Alanya Waldorf Yaşam Okulları, ALTSO’da veliler ve eğitimcilerin katıldığı bir tanıtım semineri düzenledi.

09 Ağustos 2018 Perşembe 22:29
Waldorf'tan tanıtım semineri


Waldorf Yaşam Okulları önceki gün Alanya Ticaret Odası (ALTSO) Meclis Salonu’nda tanıtım semineri düzenledi. Seminere veliler ve eğitimciler ilgi gösterdi. Toplantıya konuşmacı olarak Waldorf Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Konukçu, Engin Çağlar Ergün ve Okulda görevli Öğretmenler Nilgün Onat ve Ufuk Bulakoğlu katıldı. Konuşmacılar katılımcılara okul yapısı ve Waldorf Pedagojisi hakkında öğretmen ve veli gözüyle detaylı bilgi verdiler. 
‘ALANYA’DA Kİ DİĞER KOLEJLER GİBİ DEĞİLİZ’
Seminerde ilk konuşmayı Waldorf Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Konukçu yaptı. Konukçu, “Biz hedefimize erken varan bir kuruluşuz. Okulumuzu açtığımızda ilk yılın sonunda Uluslararası Waldorf Birliğine dahil edilmeye uygun bulunduk. Normalde bu 3 yıllık bir süreçte olabilecek bir şeydi. Ayrıca okulumuzda velilerin Waldorf velisi olması başlı başına bir süreç. Okulun genel durumuna baktığınızda kendinizi okulun bir parçası olarak görmelisiniz. Burası Alanya’da ki diğer kolejler gibi parasını verip, kenara çekilip takip edeceğiniz bir yapı değil. Sizlerin veli olarak bu okulun kurucu unsuru haline gelmeniz çok önemli. Sizler okula çocuğunuzu verdiğiniz zaman sisteme dahil oluyorsunuz. Çocuğunuz mezun olduğunda ise sizlerde mezun oluyorsunuz” dedi.

‘OKULUMUZUN BİRİNCİ SAHİBİ VELİLER’
Bir diğer Waldorf Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Engin Çağlar Ergün ise, “Hepimiz çocuklarımız için buradayız. Bu okul bizler için inanılmaz bir fırsat ve nimet oldu. Okulumuzda öğretmenlerimizin kurduğu bir yönetim birimi var. Okulumuz hakkında açıldığı günden beri çok sayıda olumsuz söylemler oldu. Bu söylemler çok normal. Çünkü yeni bir sistem bu sisteme girerken aynı endişeleri bir veli olarak bizlerde yaşadık.  Okulumuzun birinci sahibi veliler olduğu için, diğer okullar gibi bizim okulumuz veliyi müşteri olarak görmeyip öğrenciyi faydalı bir birey olarak yetiştirmekle mükellef” şeklinde konuştu. 
‘İLK WALDORF OKULUNU’NUN ALANYA’DA AÇILMASI BÜYÜK ŞANS’
Kurum öğretmenleri Nilgün Onat ve Ufuk Bulakoğlu’da öğrenci merkezli, yaşayarak öğrenme temeline dayalı, Türkiye Milli Eğitim Sistemi ve müfredatıyla uyumlu bir eğitim sistemine sahip olduklarını belirttiler. Waldorf öğrencilerinin insan gelişiminin aşamalarına uygun olarak anaokulunda irade, ilkokulda duygu, ortaokulda öğrenme süreçlerine tabi eğitim gördükleri ve ezbercilikten uzak bir öğrenme süreci yaşandığı anlatıldı. Türkiye’nin ilk Waldorf Okulunun Alanya’da açılmış olmasının büyük bir şans olduğu ve okulun her geçen gün daha güçlü bir yapıya sahip olduğu vurgulandı. Ayrıca  Waldorf Eğitim Vakfı yöneticileri Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na eğitime verdikleri destek için de teşekkür etti. – Mert CANTÜRK 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81