Waldorf'tan eğitimcilere çağrı

Waldorf'tan eğitimcilere çağrı

25 Temmuz 2017 Salı 22:55
Waldorf'tan  eğitimcilere çağrı
Alanya Özel Waldorf Yaşam Okulu'nun kendi öğretmenleri için düzenlediği uluslararası Waldorf doçentlerinin vereceği eğitim seminerine Alanya’dan isteyen her eğitimci katılabilecek.
 
Dünyanın en başarılı eğitim sistemine sahip Finlandiya'nın da temel aldığı ve 63 ülkede 1000'in üzerinde Waldorf okulunun uyguladığı Waldorf Pedegojisi, ülkemizde ilk kez Alanya Özel Waldorf Yaşam Okulu'nda etkin olarak uygulanmaya başlandı. Bu uygulamaya göre öğretmenler, çocukları sadece okuldan mezun olma ya da meslek kazandırmayı değil yaşama hazırlamayı temel amaç ediniyorlar. Bunun için bir waldorf öğretmeninde, çocukların gelişim sürecine yönelik ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliğin kazandırılması için uluslararası geçerli mastır düzeyinde ek formasyon koşulu aranmakta. Waldorf Yaşam Okulları, bu amaçla öğretmenlerine ve okul dışından katılmak isteyen diğer eğitimcilere, Almanya'dan gelen doçentler tarafından 3 yıllık bir seminer programı sunuyor. "Eğitimci eğitimi" adlı seminerin ilk kuru başladı.  25 Temmuz- 4 Ağustos tarihlerinde 2 hafta sürecek olan seminer toplamda yoğunlaştırılmış 6 kur olmak üzere 3 yıla yayılacak. Her dönem sonunda doçentlerin bağlı olduğu Waldorf Üniversitesi tarafından katılımcılara uluslararası geçerli sertifikalar verilecek. Üçüncü yılın sonunda ise tüm kurları bitiren eğitimciler Waldorf öğretmenliği diploması almaya hak kazanabilecek. Seminer, alanında uzman doçentler tarafından eğitimcilere sunulacak. Seminere katılmak isteyen eğitmenler Alanya Özel Waldorf Yaşam Okulu'na müracaat edebilecek. Waldorf Yaşam Okulu salonlarında gerçekleştirilecek olan bu yılki iki haftalık seminerin programı şöyle: Christoph Doll: Waldorf ilk aşama; İnsan Gelişimi Doris Pontow: Devirsel Dersler ve İşlenişi Simone Bock: Ritmik Çalışma Dirk Hoffman: Müzik ve Yabancı Dil Tille Barkho: Eurythmie Hubert Schmidleitner: Boyama ve Çizim Christiane Görner: Ses eğitimi ve drama  konularını kapsayarak gün içinde 09.ç00 ile 16.00 saatleri arasında Waldorf Yaşam Okulunda gerçekleşecektir. Dileyenler www.waldorfalanya.org/seminer/ adresinden detaylı bilgi alabilecekler. 
 
Son Güncelleme: 25.07.2017 22:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81