TRT'ye konuk oldu

TRT'ye konuk oldu

09 Ağustos 2017 Çarşamba 22:29
 TRT'ye konuk oldu
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri kendi alanlarındaki faydalı bilgileri paylaşmak üzere çeşitli ulusal medya kanalları tarafından konuk edilmeye devam ediyor.
 
TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü’nce hazırlanarak TRT Avaz Kanalı’nda yayınlanan “Hayatı Güzel Yaşa” Programına ALKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bora Doğan davet edildi.
“60 ÖĞRENCİMİZ İLE EĞİTİME BAŞLIYORUZ”
“Hijyen” konusunun detaylı olarak masaya yatırıldığı programına başlamadan önce ALKÜ ve Tıp Fakültesi hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Bora Doğan, “Tıp fakültemiz aslında üç yıldır öğrenci alıyordu ancak öğrenciler Akdeniz Üniversitesi’nde eğitimlerine devam ediyorlardı. Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, kurucu Dekanımız Prof. Dr. Fatih Gültekin şimdiki Dekanımız da Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş ile hazırlıklarımızı tamamlayarak YÖK’ten olurumuzu aldık ve 60 öğrenci ile Alanya'da çok güzel bir yerde çok güzel kampüste eğitimimize devam başlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.
“HİJYEN KONUSU MASAYA YATIRILDI”
Programa geçilmesinin ardından, özellikle ev kadınlarının önemle üzerinde durduğu “Evde hijyen nasıl olmalıdır?” “Mutfakta hijyen nasıl sağlanır?”, “Çocukların oyuncakları nasıl temizlenmeli?”, “Cep telefonlarında hijyen nasıl sağlanır?” gibi merak edilen çeşitli konularda bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Bora Doğan, bireysel hijyenin en önemli parçasının elleri yıkamak olduğunu ifade etti. Solunum yolundan sonra en fazla hastalığın eller aracılığıyla bulaştığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Bora Doğan, sadece elleri doğru şekilde yıkama ile solunum yolu hastalıklarından yüzde 20 oranında korunmanın mümkün olduğunu vurguladı.
Programda ilginç detaylar da veren Yrd. Doç. Dr. Bora Doğan, mutfakta kullanılan bulaşık süngerinde yoğun bakteri üretimi olduğunu; ıslak haldeki bulaşık süngerinin mikrodalga fırında 45 saniye bekletilerek bakterilerin çözülebilineceğini söyledi.
Programda sunucu tarafından yöneltilen soruları da cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Bora Doğan, yaklaşık bir saat süren programda önemli bilgiler verdi.
 
Son Güncelleme: 09.08.2017 22:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81