TED Alanya Koleji’nde Uluslararası Kültür Festivali

TED Alanya Koleji Yabancı Diller Bölümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında “TED Alanya Koleji International Cultural Festival” adlı organizasyonu düzenledi. 20 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen festivale ilgi büyüktü.

TED Alanya Koleji’nde Uluslararası Kültür Festivali

TED Alanya Koleji Yabancı Diller Bölümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında “TED Alanya Koleji International Cultural Festival” adlı organizasyonu düzenledi. 20 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen festivale ilgi büyüktü.

22 Nisan 2018 Pazar 22:00
TED Alanya Koleji’nde Uluslararası Kültür Festivali

Atatürk büstüne çelenk sunularak başlayan program, TED Alanya Koleji Genel Koordinatörü Kamil Okuroğlu’nun kutlamaların içeriğine yaraşır ve amacını en uygun şekilde ifade eden İngilizce konuşmasıyla devam etti. TED Alanya Koleji bando takımının da yer aldığı programda öğrencilerimiz şiirler okuyarak, dans ederek ve şarkılar söyleyerek performanslarını sergiledi.
TED Alanya Koleji İlkokulu öğrencilerinin, İngilizce öğretmenleriyle hazırladıkları ve farklı ülkeleri canlandırdıkları kostümlü müzikal gösterisi alkışlar eşliğinde izlendi. 3. sınıf öğrencilerinin davul gösterisiyle renk kattıkları, 5. sınıf öğrencilerinin dans eşliğinde yabancı dilde şarkılar seslendirdiği ve lise öğrencilerimizin “Childhood &Friendship” temalı şiirler seslendirdiği organizasyonda geniş yelpazede bir öğrenci grubu görev aldı. Öğrencilerin performanslarından sonra sahne alan profesyonel müzik grubu “Sencan Gürbüz ve Orkestrası” yabancı dilde şarkılar seslendirerek yerleşkemizde bulunan yüzlerce katılımcıya ve öğrenciye unutulmaz anlar yaşattı.

Programın son bölümünde ise, farklı ülkeleri ve kültürlerini yakından tanımak için öğretmen - öğrenci - veli işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan kültür festivali düzenlendi. Kültür festivaline; Rusya, Ukrayna, Litvanya, Almanya, Macaristan, Polonya, Finlandiya, İran ve Danimarka'dan veliler katıldı. Türkiye’nin, TED Alanya Koleji Okul Aile Birliği tarafından temsil edildiği etkinlikte veliler; ülkelerinin bayrakları, haritaları ve tanıtıcı posterlerinin yanı sıra ülkelerine özgü yiyecekler, yerel kıyafetler gibi pek çok yöresel sembolü katılımcılara tanıttılar.
Programın sonunda bir konuşma yapan TED Alanya Koleji Ortaokul-Lise Müdürü Kâmil Okuroğlu, “Bugün, ulusal egemenliğimizin ve çocuklarımızın bayramı olan iki bayramı bir arada kutlamaktayız. Amacımız, öğrencilerimizi Atatürk, vatan, millet ve insan sevgisini benimseyen; milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı, hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmektir. Programın ikinci bölümünde küçük ölçekli sergiler kurarak kendi ülkelerine ait kültürel değerleri ve yemekleri tanıtan yerleşik yabancı velilerimiz ve yabancı ülke dernekleri de 23 Nisan coşkusuna ortak olarak kültürel kaynaşmanın en güzel örneklerini sergilemiştir. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz.” diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenledikleri bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81