‘Sizler yarına umut veriyorsunuz’

Hayate Hanım Ortaokulu’nun Murat Soy Konferans Salonu’nda düzenlenen programın üçüncü konuğu Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan oldu.

‘Sizler yarına umut veriyorsunuz’

Hayate Hanım Ortaokulu’nun Murat Soy Konferans Salonu’nda düzenlenen programın üçüncü konuğu Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan oldu.

23 Mart 2018 Cuma 20:32
‘Sizler yarına umut veriyorsunuz’

 Programa okul müdürü İrfan Arık, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan sınıf öğretmeni Aslan Uslu, proje kapsamında üçüncü konuğu ağırladıklarını söyledi. Uslu, “Projedeki dönüşler bizi çok mutlu etti. Üçüncü konuğumuz da bizim için çok önemli. Kendisi bir Alanya sevdalısı, öğretmen ve sanatçı” dedi.
“HERKESİN BİR HOBİSİ OLMASI LAZIM”
Sonra Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın özgeçmişi okunarak kent konseyi hakkında bilgiler verildi. Daha sonra öğrencilere hitap eden Özcan, “Ben aslında lise öğretmeniyim. İstanbul’da öğretmenlik yaptım. Ezbere dayalı eğitimde algılar biraz kapanıyor. Herkesin bir hobisi olması lazım. Bunlar çok önemli. Bir araştırma yapılmış. Piyano çalanların hafızasının çok güçlü olduğu görülmüş. Hepimiz sanatın bir ucundan tutalım. Okuldaki ve evdeki eğitimin biraz birbirine uyması gerekiyor” diye konuştu.
"SİZLERİN SORUNLARINI İLGİLİLERE YAZIYORUZ”

Kent konseyleri hakkında da açıklama yapan Özcan, “Kent konseyleri halkla yöneticiler arasında bağ kuruyor. Biz biraz aracıyız. Bizim Çocuk Meclisimiz var. Çocuk Meclisi sizlerin sesi oluyor. Sizlerin sorunlarını ilgililere yazıyoruz ve yukarıya iletiyoruz. Çocukların bize ilettiği bir mesaj dikkatimi çekti. Bu mesajda ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tuvaletlerin ücretsiz olması isteniyordu. Bu isteği yazarak Alanya Belediyesi’ne gönderdik. Böyle bir kararı aldırdık. Çocuk Meclisi başkanımız var. Gençlik meclisi ile kadın meclisi başkanımız var. Bunlar alanlarında çalışmalar yapıp yukarıya iletiyor” ifadelerini kullandı.
“YARINA UMUTLAR VERİYORSUNUZ”
Hedef belirlemede kendisinin ailesinin katkısının çok büyük olduğunu vurgulayan Özcan, “Babam öğretmen, annem terziydi. Üçüncü sınıfta benim müziğe olan yeteneğimi görüp beni mandolin kursuna gönderdiler. Ortaokul ve lisede müziğe olan ilgimi devam ettirdim. Okul bandosunda yer aldım. Bir alet çalarken bunu hedefe ulaştırın. Biraz bir aleti çalmak, biraz da başka bir aleti çalmak olmaz. Liseyi bitirdiğimde ‘Ben müzik öğretmeni olacağım’ dedim. Marmara Üniversitesi’ne gittim. İki aşamalı yetenek sınavına girdim. Hedefinizi belirleyeceksiniz. Arkadaşınız, anneniz, babanız böyle istiyor diye hareket etmeyin” dedi. Özcan konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Bir öğrencinin çocukken başka bir meslek sahibi olmak isteyip istemediğiyle ilgili sorusunu Özcan, “Gazeteci” olarak cevapladı. Sorulardan sonra öğrencilere tekrar hitap eden Özcan, “Hedefinizi belirlediğinizde o alanda kitap okuyacaksınız. Varsa kurslar alacaksınız. Bugün sizlerle beraber olmaktan çok mutlu oldum. Okuluma geldim. Bugüne pozitif başladım. Siz yarının gençlerisiniz. Yarına umutlar veriyorsunuz. Bu proje de emekleri olan öğretmenimiz Aslan Uslu'ya, Okul Müdürümüze öğrencilerimize, okul aile birliğine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Program sonunda karşılıklı hediyeler verilerek aile fotoğrafı çektirildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ASLAN USLU 2018-03-23 23:40:01

HAYATE HANIM İLKOKULU 3/B SINIFI OLARAK Davetimizi kırmayarak bugün bizlere konuk olan Hayatının kahramanı”,
Harika bir hanımefendi ve başarılı bir sanatçı, güler yüzlü bir yönetici, farkındalık yaratan bir öğretmen ve Alanya için en güzel hayalleri kuran bir kurumun Alanya Kent Konseyinin Başkanı Sayın Nurhan Özcana çocuklarımız ve velilerimiz adına çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Ayrıca programımıza katılma nezaketi gösteren Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya ve Burcu Ozcan a da çok teşekkür ediyorum.
Aslan USLU/Hayate Hanım İlkokulu 3/B Sınıf Öğretmeni

banner81