Sınava doğru adım adım

Aylardır 8. Sınıf öğrenci ve velilerinin dört gözle beklediği Liselere Giriş Sınavı Kılavuzu nihayet Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün akşam saatlerinde yayınlandı.

Sınava doğru adım adım

Aylardır 8. Sınıf öğrenci ve velilerinin dört gözle beklediği Liselere Giriş Sınavı Kılavuzu nihayet Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün akşam saatlerinde yayınlandı.

11 Nisan 2018 Çarşamba 20:24
Sınava doğru  adım adım

Özel Alanya Final Orta Okulu Rehber Öğretmeni Büşra Özcan kılavuzda belirtilen temel konuları şu şekilde belirtti.
1.Özel Alanya Final Ortaokulu 8.sınıf ve tüm ilköğretim ikinci kademe 8. Sınıf öğrencileri için mesleki ve ilerideki öğrenim hayatlarının şekillenmesindeki basamak olan Liselere Giriş Sınavı başvuru süresi 11.04.2018 tarihinde yani bugün başlamıştır.
2. Başvurular 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullarda yapacaklar. 
3.Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi 22 Mayıs 2018 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir. Başvurudan veli ve idare sorumlu olacaktır.
4.Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak 2 Haziran 2018'de yapılacak.
5. Sınav sonuçları 22 Haziran 2018 ‘ de açıklanacak.
6.Sınav 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. İki bölüm halinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır. 
Sözel bölümde, Türkçe dersinden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10, Din Kültürü ve Ahlak  Bilgisi dersinden 10 ,Yabancı Dil derslerinden 10 'ar  olmak üzere 50 soru; 
Sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden  20'şer olmak üzere 40 soru sorulacak. 
7. Sınav kitapçıkları 4 ayrı sınav kitapçık olacak. (A, B, C, D)

8.Standart Puan hesaplanırken,  Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin ağırlık katsayısı 4, diğer  derslerin ise 1 olarak hesaplanacak .
9. Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürecek.
10.Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alana 75 dakika; ikinci bölüm 40 soruluk sayısal alana ise 60  dakika süre verilecek.
11. Soru başına 1.5 dk. süre verilecek.
İki bölümden oluşacak sınavın birinci bölümü 09.30'da, ikinci bölümü  ise 11.30'da başlayacak. İki test arasında 45 dk. mola olacak.
Sınavın iki bölümü arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi için kullanılacaktır. Bu sürede öğrenciler okullarından ayrılamayacak.
12.Öğrenciler sınava Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen sınav merkezlerinde gireceklerdir.
Rehber Öğretmen Büşra Özcan yaptığı yazılı açıklamada kılavuzda Alanya’da sınav ile öğrenci alacak olan okulların adlarını ve kontenjanlarını 
Hüseyin Girenes Fen Lisesi 120 kişi, Hasan Çolak Anadolu Lisesi 150 kişi, Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi 120 kişi, Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesi120 kişi ,Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 60 kişi olduğunu belirtti.
Kılavuzun yayınlanması ile birlikte öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerinin artık ortadan kalktığını böylelikle de öğrencilerin sınav havasına bugün itibari ile daha çok gireceğini belirten Büşra Özcan son yedi haftayı en verimli şekilde değerlendiren öğrencilerin istedikleri okula gidebilme başarısını göstereceklerini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81