Sigortacılar ALKÜ panelinde buluştu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) sektördeki sigorta temsilcileri ile öğrencileri bir araya getiren önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.

Sigortacılar ALKÜ panelinde buluştu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) sektördeki sigorta temsilcileri ile öğrencileri bir araya getiren önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.

22 Kasım 2017 Çarşamba 20:15
Sigortacılar ALKÜ  panelinde buluştu
 
 
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ALTSO Meslek Yüksekokulu (MYO) Bankacılık ve Sigortacılık Programı ile Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) işbirliğinde “KOSGEB destekleri ve TARSİM Sigortaları” konulu panel düzenlendi.
ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda organize edilen panele Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Uysal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkan Yardımcısı Süleyman Özer, ANSAD Başkanı İbrahim Düzenli, KOSGEB Bölge Müdürü Kazım Akgün, TARSİM Antalya Bölge Müdürü Mustafa Değer, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Uyar, Alanya'da faaliyet gösteren sigorta temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
“SİGORTACILIK SEKTÖRÜ ÖNEM KAZANIYOR”
ALKÜ’nün sektörle olan işbirliğini arttırarak sürdürmek ve öğrencileri sektörle buluşturmak hedefiyle bu bağlamda Alanya’da faaliyet gösteren sigorta acentelerini sektörde meydana gelen gelişmelerle ilgili bilgilendirmek amacıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı, sigortacılık sektörünün her geçen yıl dünya ekolojik dengesinin bozulmasıyla meydana gelen doğal afetler neticesinde giderek önem kazandığını belirterek, “Sigortacılık gittikçe önemi artan ve değeri anlaşılan bir sektör. Sigortacılık bölümü öğrencilerimizin sektörel uygulamaları uzmanlarından dinlemesi bakımından önem verdiğim bu paneli gerçekleştiren tüm taraflara minnettarım” dedi.
ANSAD Başkanı İbrahim Düzenli, KOSGEB Bölge Müdürü Kazım Akgün, TARSİM Antalya Bölge Müdürü Mustafa Değer ve SAİK Başkan Yardımcısı Süleyman Özer’in panelist olarak katıldığı programda ilk olarak ANSAD Başkanı İbrahim Düzenli konuşmasını gerçekleştirdi.
“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE SİZLERE DESTEK OLACAĞIZ” 
“Sigortacılık alanında son durum ve bu alandan mezun olacak öğrenciler acente açabilmek için neler yapmalıdır?” konusunda salonda bulunanlara detaylı bilgiler veren ANSAD Başkanı İbrahim Düzenli bu konu ile alakalı olarak öğrencilere; “Bu gün sizler öğrencisiniz fakat yarın iş hayatında olacaksınız. Sigortacılık sektörüne tüm kademelerdeki istihdamınız ile ileride yön vereceksiniz. Gelecek temelleri sizlerin vizyonu doğrultusunda şekillenecek. Dolayısıyla; Şu an itibarı ile sizlerden biz sigortacı büyükleriniz olarak Türkiye'deki sigortacılık uygulamalarının yanı sıra Dünyada uygulanan mevcut sigortacılık sistemini öğrenmeniz, Türkiye’nin sigortacılık geleceği konusunda da bu çıkış noktasından hareketle iyi bir hedef belirlemeniz demektir.” dedi. ANSAD yöneticileri ve sigorta acenteleri olarak öğrencilerin vizyon ve çalışma prensiplerine kavuşmaları adına önlerindeki engelleri ellerinden geldiğince kaldırmaya çalışacaklarını dile getiren Düzeli, “Lütfen her türlü destek taleplerinizi derneğimize danışınız. Elimizden geldiğince sizlere destek olmak arzusundayız. Yetişemediğimiz noktalarda ise sizleri doğru noktalara tecrübelerimiz ile yönlendiririz.” diyerek öğrencilere seslendi. Salonda bulunan sigorta acentesi meslektaşlarına da seslenen Düzenli, “Bütün işkollarında sorunlar olduğu gibi bizim mesleğimizde de birçok sorun maalesef vardır. Bizlere düşen görev de; sorunlardan yılmayıp,  el ele verip ortak akıl ile birlik beraberlik içinde sorunlara çözüm bulmaktır.” dedi.
“YÜZDE 38 SİGORTALI VAR”
Ardından “KOBİ niteliğindeki sigorta acentelerine KOSGEB destekleri” konusunda sunumunu gerçekleştiren SAİK Başkan Yardımcısı Süleyman Özer, Sigorta Acenteleri İcra Komitesinin temel görevlerinden birkaçını Meslek kurallarını belirlemek, Etik Kuralları belirlemek, Haksız rekabeti önleyici önlemler almak, Sigorta acenteliğine ait gelişmeler ile idarî ve yasal düzenlemeleri izleyerek toplayacağı bilgileri mensuplarına ve ilgililere ulaştırmak, Yurt içinde ve yurt dışında sigorta acenteliği ile ilgili diğer meslek kuruluşları ile ilişki kurmak olarak sıraladı.
Ülkemizde sigorta bilinci ve tüketici eğilimleri hakkında da bilgiler veren Özer, ülke genelinde sigortalı oranını yüzde 38 olarak açıkladı. 
“81 İLDE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VAR”
Ardından söz alan KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Antalya Bölge Müdürü Kazım Akgün, güçlü bir taşra teşkilatına sahip olan KOSGEB’in 81 ilde müdürlüğünün bulunduğunu belirtti. Hedef kitlelerinin, çalışan sayısı 250’nin ve net satış hasılatı veya mali bilançolarından herhangi birisi 40 milyon TL’nin altında olan, AB NACE sektör kodlaması kapsamında Bakanlar Kurulunca desteklenmesi uygun bulunan sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler ve yeni girişimciler olduğunu ifade eden Akgün, KOSGEB’e nasıl başvurulabileceği hakkında bilgiler verdi. KOSGEB’in girişimcilik eğitimleri hakkında da bilgiler veren Akgün, “Eğitimlerin hedef kitlesi kendi işini kurmak isteyen gerçek kişilerdir. Eğitimler genel katılıma açık olarak düzenlenebileceği gibi, genç girişimci, kadın girişimci ve üniversite öğrencileri gibi hedef kitlelerine de verilebilir.” dedi.
“TARSİM KAR AMACI OLMAYAN BİR SİGORTA SİSTEMİDİR”
Panelde son olarak söz alan TARSİM Antalya Bölge Müdürü Mustafa Değer, Türkiye’de devlet destekli tarım sigortaları sisteminin “Devlet, çiftçi ve sigorta sektörü” arasında gerçekleştirildiğini söyleyerek, TARSİM’in amacını doğal afetlerin tarımsal üretimde neden olduğu zararları; sigorta prensiplerine göre belirli oranlarda karşılayıp, üreticileri uzun vadede gelir istikrarına kavuşturarak üretimde devamlılığı sağlamak olarak belirtti.
TARSİM’in, kâr amacı olmayan, şeffaf, güvenilir, çağdaş ve sürdürülebilir bir sigorta sistemi olduğunun altını çizen Değer, devlet prim destekleri hakkında bilgiler verdi.
Panelin sonunda panelistler salonda bulunanların sorularını cevapladı.
Son Güncelleme: 22.11.2017 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81