Rektör Kalan TRT’de konuştu!

TRT Antalya Radyosu’nun canlı yayına katılan Rektör Kalan, Alanya'nın 800. yıl dönümünde, ALKÜ Kongre Merkezinde sempozyum düzenleyeceklerini açıkladı.

Rektör Kalan TRT’de konuştu!

TRT Antalya Radyosu’nun canlı yayına katılan Rektör Kalan, Alanya'nın 800. yıl dönümünde, ALKÜ Kongre Merkezinde sempozyum düzenleyeceklerini açıkladı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 12:45
Rektör Kalan TRT’de konuştu!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Selçuklu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Alanya’nın Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. yılı için 21-22 Nisan 2021 tarihinde ALKÜ Kongre Merkezi’nde sempozyum düzenleyecek. Sempozyumda, Alanya tarihi mercek altına alınacak ve Alanya’ya yönelik birçok araştırma, bu kongrede katılımcılarla paylaşılacak.

“TÜM DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ”

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, bugün TRT Antalya Radyosu’nun konuğu oldu ve sempozyumun tanıtımını yaptı. 2021 yılı, Alanya’nın Sultan Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. yılı olduğunu belirten Rektör Kalan, “Alanya’nın tanıtımı için; tarihi, kültürel zenginliği ve Sultan Alaaddin’in kışlık başkenti olması sebebiyle bu konu çok önemlidir. Bizde bu maksatla ve üniversitemizin adının da Alaaddin Keykubat olması sebebiyle uluslararası bir sempozyum düzenleyeceğiz. Sultan Alaaddin Keykubat’a bir nevi tarihi anlamda olan borcumuzu ödemeye çalışacağız. Hem de Alanyamızın tarihi ve kültürünü bilimsel açıdan tüm dünyaya tanıtmış olacağız.” dedi.

“HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Sempozyumun Nisan ayı içerisinde yapılacağını TRT dinleyicilerine anlatan Rektör Kalan, “Alanya’nın fethi başta olmak üzere; Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin tarihi ve kültürel zenginliğini ön plana çıkararak, bu konuda söz sahibi, alanının önde gelen akademisyenlerinin katılacağı bir sempozyum düzenleyeceğiz. “ diye konuştu.

Alanya’ya dahil çalışması olan herkesin CV ve özgeçmişleri ile programa başvuru yapabileceğini belirten Rektör Kalan, dinlemek ve katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

CİDDİ BİR KATILIMCI SAYISI BEKLENİYOR

Rektör Kalan canlı yayında sempozyum hakkında bilgiler vererek, “Yerli ve yabancı 50’den fazla katılımcı bekliyoruz. 3 gün içinde dinleyicilerle birlikte katılımcı sayısının binleri bulmasını bekliyoruz. Bölge üniversitelerinin ve kendi öğrencilerimizin ciddi bir takibi söz konusu olacaktır. Ayrıca yine Alanya’da bulunan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’de bizlere destek verecek.” dedi.

Rektör Kalan, Alanya’ya derin izler bırakmış ve önemli bir bürokrat olarak Alanya’ya hizmet etmiş Hamdullah Emin Paşa ile ilgili de panel düzenleneceğini belitti.

Canlı yayında son olarak sempozyumla ilgili tarihler şu şekilde aktarıldı:

Bildiri özetlerinin ve CV gönderilmesi için son tarih: 31 Temmuz 2020

Kabul edilen bildirilerin açıklanması: 31 Ekim 2020

Tam metin tebliğlerin teslimi: 31 Aralık 2020

Programın ilanı: 15 Şubat 2021

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81