Minik ustalar Bahçeşehir’de

Türk Ekonomi Bankasının (TEB), "Bugünün Maker Çocukları, Yarının Girişimcileri" sloganıyla başlattığı ve yaklaşık bin çocuğa maker eğitimi verilmesi hedeflenen "Minik Maker'ler İş Başında" projesinin durağı Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü oldu.

Minik ustalar Bahçeşehir’de

Türk Ekonomi Bankasının (TEB), "Bugünün Maker Çocukları, Yarının Girişimcileri" sloganıyla başlattığı ve yaklaşık bin çocuğa maker eğitimi verilmesi hedeflenen "Minik Maker'ler İş Başında" projesinin durağı Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü oldu.

25 Mart 2019 Pazartesi 21:37
Minik ustalar  Bahçeşehir’de

Bahçeşehir Koleji Alanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimlere çeşitli devlet okullarından 100 öğrencini katıldı.
TEB’in "Minik Maker'ler İş Başında" projesi kapsamında yapılan etkinlikte çocukların aldıkları eğitimlerle 21. yüzyılın 5 temel becerisi olarak sayılan yenilikçilik ve yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim, iş birliği ve bilgi işlemsel düşünme becerilerinin tetiklenmesi ve geliştirilmesi amaçlanıyor.
“Bugünün Maker Çocukları, Yarının Büyük Girişimcileri!” sloganıyla hayata geçirdikleri proje kapsamında çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden TEB Kurumsal Firmalar Satış Grup Direktörü Ali Gökhan Cengiz, “Alanya’da yaklaşık 100 çocuğumuza maker eğitimleri verdik. Bu eğitimlerle çocuklarımız eğlenerek, kodlama yaparak, dijital oyun tasarlayarak ve geliştirerek, oyun oynama süreci hakkında bilinçlenerek ve birlikte takım olarak ürün geliştirmeyi öğreniyor. Bugün maker atölyelerinde tanıştıkları yeniliklerin gelecekte başarılı girişim hikayelerinin ilk adımı olacağına inanıyor; çocuklarımızı inovasyon yolculuklarında her zaman destekliyoruz” dedi.

Bu eğitimlerle çocuklara fırsat eşitliği sunulacak
Cengiz, “Banka olarak, geleceğin öncelikle hayallerle inşa edileceğine inanıyoruz” diyerek, proje hakkında şunları söyledi: “Hayal gücü yüksek, yeniliklere heyecan duyan çocuklarımızın hayallerini hayata geçirebilmeleri için iki yıl önce Genel Müdürlük binamızın da bulunduğu İstanbul’da kardeş okulumuz Haşim İşcan İlkokulu’nda ‘Maker Atölyesi’ kurduk. Geçen yıl bu girişimimizi Anadolu’ya yayarak Anadolu’daki çocuklarımızın büyük şehirlerde yaşayan çocuklarla fırsat eşitliğine sahip olmasını amaçladık ve 9 farklı şehirde devlet okullarında okuyan 551 çocuğumuza maker eğitimi verdik. Bu yıl ise “Minik Maker’ler İş Başında” projesini daha büyüterek 10 farklı ile yayma kararı aldık. Ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımıza ulaşacağımız bu projemizle bu yıl 1000 öğrencimizi maker hareketiyle tanıştırmayı hedefliyoruz” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81