‘Hedefim milli takıma seçilmek’

Nebahat Şifa İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Kaya, birbirinden zorlu maraton yarışlarında elde ettiği derecelerle Alanya’yı en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor.

‘Hedefim milli takıma seçilmek’

Nebahat Şifa İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Kaya, birbirinden zorlu maraton yarışlarında elde ettiği derecelerle Alanya’yı en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 23:27
‘Hedefim milli  takıma seçilmek’

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan milli takım seçmeleri için de en iyi şekilde hazırlanan Kaya’ya okul idaresi de tam destek veriyor. Çok sayıda madalyası bulunan Kaya ile okul yönetimi olarak gurur duyduklarını söyleyen Müdür Yardımcısı Ömer Alican, “Kendisi bizim gururumuz. 4 sene boyunca Gazipaşa'da olsun, Fethiye'de olsun, Antalya'nın çeşitli bölgesel yarışmalara ve ilçe içerisindeki yarışmalarına özveri ile katıldı. Bizde kendisine elimizden geldiği kadar desteklemeye çalıştık, yardımcı olmaya çalıştık. Kendisi yılmadı ve ısrarla bazen geçirdiği sakatlıklara rağmen, başarılı bir performans ortaya koydu son yarışmada da birinciliği elde etti. Kendisi ile gurur duyuyoruz her zaman. Kendisine başarılarının devamını diliyorum” dedi.
ÇOK SAYIDA MADALYA TOPLADI

Başarılı sporcu Mustafa Kaya ise, “Fethiye Ultra Maraton 23 km etabını 2 saat 37 dakikada koşarak 45 kişinin arasından birinci bitirdim. İkinci ile arama 7-8 dakika gibi çok büyük bir süre farkı koyarak birinciliği elde ettim. Düz yol ve Ultra maraton deyince akıllara çok değişik şeyler geliyor. Düz yol farkından daha çok uzun mesafe olması ve daha zorlu etaplar olması inişler, çıkışlar patikalar diye geçen ultra maraton. Fethiye'den önce Alanya Ultra Maratona katıldım 21 km.'de. Elit sporcularında katıldığı 185 kişilik maratonu 10. olarak bitirdim. Benim için gerçekten büyük bir başarı oldu. 2 saat 22 dakika da bitirdim. İlk katıldığımda herkes bana yapma, katılma dedi. Beceremezsin ve sakatlanırsın gibi tepkiler aldım ama yılmadım. Daha önce Kemer'e gittim. Kemer'de 10 km.'de Alanya'ya dördüncülükle döndüm. Ondan önce ilk yarışmam olan Manavgat Ultra Maratonunda 12 km'yi 58 dakika da bitirerek üçüncü oldum. Alanya’mıza güzel bir kupa getirdim. Mehmet Erken Bey'e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu sene Manavgat Ultra Maraton'da 12 km. etabını tekrardan koştum. Elit sporcularında katılımı ile hava şartlarının da üstüne gelmesi ile biraz zorlu oldu. Sakatlıklarımda mevcuttu ve beşinci olarak tamamladım. Alanya'daki yarışmalarda birçok başarım var” dedi.
Bundan sonraki ilk hedefinin milli takıma seçilmek olduğunu söyleyen Kaya şunları söyledi: “ Haziran'da Antalya'da milli takım seçmesi olacak. Ona hazırlanacağım. Cumartesi günü Tahtalı yarışmamız var 28 km. Bu yarışmayı da en iyi şekilde kazasız belasız bitirmek hedefim. Alanya Belediyespor adına bazı yarışmalara gidiyorum. Destek olunuyor ama yeterli olmuyor. Destek denince akla maddiyat gelmesin. Nasıl biz bedensel olarak hazırlanıyorsak, zihinsel olarak da hazırlanmamız lazım. Benim girdiğim yarışlarda antrenör açısından ve antrenman açısında bir çok rakibim var. Benim bunların önüne geçmek için benim de desteğe ihtiyacım var. Elimden geleni yapacağımı buradan belirtmek isterim.” – Mert CANTÜRK


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81