Güvenli okul 'Bahçeşehir'

CSG City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü'nde öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik güvenli okul konulu konferans verdi. Öztürk öğrencilerin, okulun her yerinde güvenli ve özgürce zaman geçirmeleri için öncelikle okul güvenliğinin sağlanmasının şart olduğunu belirtti.

Güvenli okul 'Bahçeşehir'

CSG City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü'nde öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik güvenli okul konulu konferans verdi. Öztürk öğrencilerin, okulun her yerinde güvenli ve özgürce zaman geçirmeleri için öncelikle okul güvenliğinin sağlanmasının şart olduğunu belirtti.

24 Kasım 2018 Cumartesi 03:53
Güvenli okul 'Bahçeşehir'

Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü, City Security Group (CSG) ile başlattıkları ‘Güvenli Okul Projesi’ kapsamında Alanya’da  ‘Güvenli Okul Bayrağı’ sahibi olan ilk okul oldu. City Security Group (CSG) tarafından başlatılan ‘Güvenli Okul Projesi’ kapsamında öğrenci, öğretmen ve velilere güvenli okul eğitimi veriliyor.Bu kapsamda Bahçeşehir Alanya Kampüsünde de konferans verildi. İki bölüm olarak yapılan konferansa Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı okul idarecilerimiz öğrenciler, öğretmenler  ve veliler katıldı.
 
CSG City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, Güvenli Okul  projesinin amacının okulda güvenli bir ortam sağlamak olduğunu belirtti. Okulda her bireyin uyum içinde olması gerektiğini belirten Öztürk, “Güvenli Okul Projesi’nin içinde, öğrenci-öğretmen ilişkileri, öğrencilerin okula bağlılıkları ve okul yönetiminin güvenli okul kriterleri açısından sisteme uygunluğu ile aile, çevre, okul ve toplum güvenliği gibi unsurlar yer alıyor” dedi. Yarınlarımızın en büyük gücü ve umudu çocuklarımıza hak ve özgürlüklerinin korunduğu, suç ve şiddetten zarar görmedikleri, barışçıl ve mutlu insanların yaşadığı bir dünyanın bırakılması tüm insanlığın ortak görev ve sorumluluğu olduğunu belirten Öztürk; Okul güvenliği denilince tel örgü ve duvarlarla çevrili, kapısında güvenlik olan bir okuldan bahsetmediğini okul güvenliğinin, sadece okul ve çevresinin güvenliğini sağlayıcı ve koruyucu çalışmaları içermediğini ifade ederken güvenlik algısının güçlü olduğu güvenlik yönetiminin tüm aşamalarında, okul bina ve kampüslerinin tasarımından, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin çeşitliliğine ve kalitesine, öğrencilerin şiddet içeren davranışlarından öğrenmeye odaklanmalarına kadar, okul kültürü ve iklimini oluşturan tüm etmenleri de içermekte olduğunu söyledi.
 

Konferansa katılan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ise çocuklar bizim emanetimizdir, çocuklarımızın sadece okullarda güvende olması yetmiyor önemli olan şehrimizin güvenli bir şehir olması ve biz bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. CSG City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk’e Türkiye genelinde okul güvenliği üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum dedi.
 
Program sonunda Bahçeşehir Koleji Alanya Kurucusu Cihan Baba da bölgede güvenli okul bayrağına sahip tek okul olduklarını, öğrencilerin güvenliğini önemsediklerini belirtirken CSG City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk’e güvenli okul projesine dikkat çektiği için teşekkür ederek günün anlam ve önemini temsilen sertifika ve bahçeşehir simge parasını takdim etti.
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81