Finlandiya Eğitim Sistemi Alanya’da

Bil Alanya Koleji uzun ve yorucu bir çalışmadan sonra Finlandiya Eğitim sisteminin uygulanabilir yönlerini kendi sistemine uyarlama çalışmalarının tamamladı. Yaklaşık beş yıllık bir çalışma sürecinin sonun da uyumla ilgili eğitim programları oluşturuldu.

Finlandiya Eğitim Sistemi Alanya’da

Bil Alanya Koleji uzun ve yorucu bir çalışmadan sonra Finlandiya Eğitim sisteminin uygulanabilir yönlerini kendi sistemine uyarlama çalışmalarının tamamladı. Yaklaşık beş yıllık bir çalışma sürecinin sonun da uyumla ilgili eğitim programları oluşturuldu.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 21:25
Finlandiya Eğitim  Sistemi Alanya’da

Çalışmaları bizzat yürüten Bil Alanya Koleji Okul Kurucusu Erdal Sayi, “Finlandiya ve Estonya’da yaklaşık farklı türlerde 60 okulu bizzat inceledik. Dünyada ülkesinin eğitim sorununu çözen ender ülkelerin başın da Finlandiya geliyor ancak Estonya son uluslararası sınavlarda Finlandiya’dan sonra 6 sırada yer almakta iken geride bıraktı. Türkiye ise bu sınavda 42 sıra da.
Bu bağlamada Alanya da Eğitime ve kolej eğitimine başka bir bakış açısı kazandırmak adına kurduğumuz, Bil Alanya Koleji;  uzun ve yorucu bir çalışmadan sonra örtük programlarımıza edindiğimiz deneyimleri yerleştirerek hem akademik hem de sosyal yönden başarılı bireyler yetiştirmeye başlamıştır” dedi 
BİRİNCİL ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRETMEN EĞİTİMİ 
Merkezi Finlandiya Tutku’da bulunan Koulu Group’la  Bil Alanya Koleji yaptığı işbirliği anlaşması gereği özellikle öğretmen eğitimi ve program desteğini 2018/2019 öğretim yılında hayata geçirilecek.  Dünya da pek çok ülkenin Eğitim Bakanlığı’na danışmanlık veren Koulu Group CEO’su Antti Kaskinen, Alanya Bil Koleji’nde uygulanacak programlar için öğretmen eğitiminin öncelikli gündemlerinde olduğunu,  Bil Alanya Koleji’nin eğitimden sorumlu yöneticilerinin okulun fiziki olarak yapılanması sırasında öğrencilere kulak verildiğini, aynı zamanda ders saatlerinde ve ödev kavramında da karar verilirken çocukların, gençlerin fiziksel ve psikolojik durumları gözden geçirildiğini vurguladı.
Okul Kurucusu Erdal Sayi, “Ükemiz de sıklıkla karşılaştığımız deneme sınavları bu ülkede tabi ki bulunmuyor. Ve öğrenciler de kıyas yapılmadığı için her zaman aynı sınıflarda ve aynı ortamlarda ders alabiliyorlar. Bu şekilde kendilerine güveni artan her bir öğrenci okula daha çok bağlanıyor.

BU MODELLE LİSE YE GİRİŞ 
SINAVINDA DA BAŞARILI OLDUK
Öğrenciler; Okul sorumluluğunu taşımayı öğrenerek geleceği için planlar yapmaya başlıyor. Dershane, etüt merkezi, özel ders takviyesi gibi zorlama ve ekstra eğitimler bu ülkede anılmıyor bile. Çünkü öğrencilerin derslere boğulmasını değil, oyunlara dalıp çocukluğunu yaşamasını istiyor yetkililer, Ancak ülkemiz gerçeği ortada biz bu süreçleri planlarken ne yazıktır ki sınav gerçeğini de programlarımızın merkezine koymak zorunda kalıyoruz ancak; birey merkezli Fin Modelinin uygulanabilir yönlerini ek programlarla okul programımıza yedirdik. Bu modelle bilindiği üzere Liseye giriş sınavında bireysel ve kurumsal olarak birinci olduk” dedi
Hedefimiz; Mustafa Kemal’in düşlediği ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak,  gençliği,  bilimin ışığında milli ve manevi değerlerimizi koruyarak yetiştirmektir.” Dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81