Fen Bilimleri Lisesi seminerde buluştu

Fen Bilimleri Lisesi seminerde buluştu

10 Aralık 2017 Pazar 22:18
 Fen Bilimleri Lisesi seminerde buluştu
Özel Alanya Fen Bilimleri Lisesi Eğitimci Yazar Cihan Yeşilyurt ve Prof. Dr. Mustafa Özcan'ı konuk ederek bir seminer düzenledi
 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Okul öğrencileri, öğrenci velileri, davetliler ve öğretmenler katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı seminer, yaklaşık iki saat sürdü. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mustafa Özcan, Değişen Sınav Sistemi, Öğrenci Motivasyonu ve Meslek Seçimi ile ilgili görüşlerini paylaşırken, Fen Bilimleri Kurumları Rehberlik ve Eğitim Kurumları Koordinatörü Eğitimci Yazar Cihan Yeşilyurt, eğitim ve öğretimin temel esaslarına değindi. İki eğitimci birlikte soruları da yanıtlayarak, doğru bir eğitimin önemini vurguladılar. Öğrencilerin çektiği sınav stresini azaltmak için, baskı yapılmaması gerektiğini de dile getiren eğitimciler, 'Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerin, gayet zeki ve dinç olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Ama ailenin istekleri doğrultusunda okutulmaya çalışılan gençlerimizin isteksiz olmaları da tabi ki eğitimciler olarak bizi üzüyor. Çocuklarınıza karar vermesi için izin verin. Sizin ne istediğiniz değil, gençlerimizin ne istediği önemli. Onlar isterlerse her şeyi başarırlar' dediler.
ALTSO'DAN SONRA SEMİNERE OKULDA DEVAM ETTİLER
ALTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerin ardından kısa bir ara veren eğitimciler, daha sonra Özel Alanya Fen Bilimleri Lisesi'ne geçtiler. Okul öğretmenlerine yönelik olarak da öğretmenlere özel bir seminer gerçekleştiren MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mustafa Özcan, öğretmenlere kısa bilgilendirmeler yaptı. Konuşmalarını slayt gösterisi ile destekleyen Özcan, 'Öğretmenin bir vizyonu, bir ideali olmalı ve onun için çalışmalı. Okulda öğrenilen bilgi ile emekli oluncaya kadar öğretmenlik yapmak artık mümkün değil. Öğretmenler de yüksek lisans yapmalı. Konusunda uzman olması yetmez. Konuyu nasıl öğreteceğini de bilmeli. Her konu farklı öğretilir. Öğretmen kendi konusuna özgü yöntemleri bilmelidir. Öğretmen, öğrencisi olan ocuk ve gençleri çok iyi tanımalıdır. Onların fiziksel, zihinsel ve psikolojik olarak nasıl geliştiğini bilmeyen, davranışlarını anlamayan, empati kuramayan öğretmen başarılı olamaz' diyerek eğitimci kimliği ile de öğretmenlere nasıl öğretmen olunacağı hakkında bilgi verdi.
 
Son Güncelleme: 10.12.2017 22:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81