Ekmek ve zeytinyağının yapılışına tanık oldular

Bahçeşehir Koleji Alanya İlkokul Öğrencileri ekmeğin ve zeytinyağının üretimini yerinde izledi.

Ekmek ve zeytinyağının yapılışına tanık oldular

Bahçeşehir Koleji Alanya İlkokul Öğrencileri ekmeğin ve zeytinyağının üretimini yerinde izledi.

08 Aralık 2017 Cuma 20:40
Ekmek ve zeytinyağının  yapılışına tanık oldular
Alanya’da ekmek üretiminin büyük bir bölümünü sağlayan Oba Ekmek ile Babaoğlu Oba Zeytinyağı Fabrikasına giden öğrenciler unun, ekmeğe; zeytinin ise zeytinyağına dönüşümünü büyük bir ilgiyle izledi.
Bahçeşehir Koleji Alanya İlkokul öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde ilk olarak Babaoğlu Oba Zeytinyağı Fabrikasını ziyaret etti. Fabrika yetkilileri ile üretim tesislerini gezen öğrenciler zeytinin elenip yapraklarından ayrılmasının yanı sıra temizlenip, sıkılması ve zeytinyağına dönüşmesini izledi. Yetkililer öğrencilere zeytin çeşitleriyle, zeytinyağının türevleri hakkında bilgiler verdi.
Etkinliğin ikinci etabı ise Bahçeşehirli öğrenciler Oba Ekmek Fabrikasını gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan öğrenciler unun, ekmek olarak sofralara ulaşmadan önce hangi aşamalardan geçtiğini ilgiyle izleyip merak ettikleri sorulara cevap buldular.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bahçeşehir Koleji İlkokul Müdürü Nevin Seki, eğitimin sadece okulda değil, her yerde olduğunu anlatabilmek için bu tür gezi etkinleri yaptıklarını, çocukların gelişiminde kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmenin önemini öğrencilerimize vermeye çalıştıklarını söyledi.
 
Son Güncelleme: 08.12.2017 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81