Eğitim Fakültesi, Dünya Pi Günü’nü kutladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Matematik Kulübü Dünya Pi Günü’nü kutladı.

Eğitim Fakültesi, Dünya Pi Günü’nü kutladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Matematik Kulübü Dünya Pi Günü’nü kutladı.

13 Mart 2018 Salı 20:17
Eğitim Fakültesi, Dünya Pi Günü’nü kutladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Matematik Kulübü tarafından Dünya Pi Günü kapsamında Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi konferans salonunda Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Gülcü’nün katılımıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydın, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.  Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydın yapımı hızla devam eden yeni Eğitim Fakültesi binasına değinerek, “Binamızın inşaatı hızla ilerliyor. İnşallah gelecek yıl tüm etkinliklerimizi kendi binamızda yapacağız” dedi. Üniversitelerin rolüne de değinen Aydın, “Üniversiteler bilgiyi aktaran, harmanlayan ve topluma sunan yer olarak bilinir. Biz de bu çerçevede bazı kongreler, söyleşiler ve sempozyumlar düzenliyoruz. Hafta sonu da LÖSEVE bağış yapmak için kermes düzenleyen öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu etkinliğe katkı veren öğrencilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum” diye konuştu.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müzik Kulübü öğrencileri tarafından yapılan müzik dinletisiyle devam eden etkinlik daha sonra Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Gülcü “Matematiksel Öğrenmede Dinamik Öğrenme Nesneleri” başlıklı bir konferansı ile sürdü. Konferansta, matematik gibi soyut kavram ve ilişkilerin ele alındığı derslerde bu kavram ve ilişkilerin somutlaştırılmasında kullanılan bazı bilgisayar yazılımları tanıtıldı. Matematiksel kavramların daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve öğrencilerin derse katılımlarını arttırabilmek için Dinamik Öğrenme Nesnelerinden de yararlanılabileceğini belirten Prof. Dr. Aslan Gülcü, Dinamik Öğrenme Nesneleri kullanılarak öğrenme ortamlarında soyut kavramların somutlaştırılabileceğini ve öğretimin daha etkili bir şekilde gerçekleştirilebileceğini vurguladı.
Konuşmasının başında müzik dinletisine de değinen Gülcü, “Biraz önceki dinletisindeki matematik sunumunu da gayet başarılı buldum. Etrafımızda cereyan eden hadiselerde matematik bu işin neresinde, nasıl formalize edebiliriz diye düşünmeliyiz? Müziğin matematikle çok ciddi bir ilişkisi var. Arkadaşlarımızın matematiksel uyumu iyiydi. Müzik kulağınıza hoş geldiyse formüller tam uygulanmış demektir” dedi. Programda Müzik Kulübü,  Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtında bulunan Askerlerimiz için İzmir Marşı söyledi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş de, Prof. Dr. Aslan Gülcü’yü ALKÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, dinamik öğrenme imkânı sağlayan bu programların matematik alanında yeni açılımları beraberinde getirdiğini, kendisinin de akademik çalışmalarında bu programları kullandığını ifade etti.  Güneş, matematik öğretmeni adaylarının bu programları etkin bir şekilde kullanma becerisi kazanarak mezun olmalarının çok önemli olduğunu dile getirdi. 
Konferans sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydın, etkinliğe katkı veren öğrencilere teşekkür belgesi verirken, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş de, Prof. Dr. Aslan Gülcü’ye plaket verdi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81