Dünden bugüne ALKÜ'yü anlattı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde ALKÜ’nün dününün, bugününün ve yarınının anlatıldığı kahvaltı programı gerçekleştirildi.

Dünden bugüne ALKÜ'yü anlattı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde ALKÜ’nün dününün, bugününün ve yarınının anlatıldığı kahvaltı programı gerçekleştirildi.

08 Ocak 2017 Pazar 17:42
 Dünden bugüne  ALKÜ'yü anlattı
Siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlenecek geniş çaplı bilgilendirilme toplantılarının ilk ayağı Ak Parti İlçe Teşkilatı’na ve Alanya Belediyesi Ak Parti Meclis Üyelerine yönelik gerçekleştirildi.


ALKÜ Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) MYO’da ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltı programına ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Fatih Gültekin, ALKÜ Genel Sekreteri Yavuz Uysal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve Yönetimi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Belediyesi Ak Parti Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık ve ekibi, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık, KADEM Alanya Temsilci Sibel Çelik, ALKÜ Daire Başkanları ve davetliler katıldı.
“FAKÜLTE VE MESLEK YÜKSEKOKUL SAYIMIZI İKİYE KATLADIK”
Kahvaltının ardından ALKÜ’nün dününe, bugününe ve yarınına yönelik sunum gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı katılımcılara müjdeli haberler de verdi. Toplantının yapılış amacını ALKÜ’yü detaylı anlatıp üniversiteyi her kesim ile buluşturmak olarak ifade eden Rektör Pınarbaşı, aynı zamanda katılımcıların fikir ve önerilerini alarak üniversite-toplum kaynaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Rektör Pınarbaşı, başta üniversitemizin kurulmasını sağlayan ve üniversitemize en büyük desteği veren Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Alanya'lı milletvekili Sena Nur Çelik ve diğer vekiller, parti teşkilatı ve tüm kurumlar ile el ele vererek üniversitemizi hızlı ve kaliteli olarak büyütmek için tüm gayretin gösterildiğini belirtti.
Ardından yeni açılan Fakülte ve Meslek Yüksekokullarına değinen Rektör Pınarbaşı, “Görevi devraldığımızda üniversitemizde 4 fakülte ve 3 meslek yüksekokulu bulunuyordu. Biz bu sayıyı kısa zamanda ikiye katlayarak fakülte sayımızı 8’e, meslek yüksekokulu sayısını da 5’e çıkardık. Ayrıca bu doğrultuda 2015'te 6 bin 872 olan öğrenci sayımızı da 2016 yılında 8 bin 833’e çıkarmış olduk. Enstitülerimizin de kurulmasıyla birlikte yüksek lisans ve doktora programlarıyla akademisyen yetiştirir duruma geldik.” Dedi.
“ALANYAMIZI VE ÜNİVERSİTEMİZİ HER ALANDA TANITIYORUZ”
Üniversite tanıtım faaliyetlerinden de bahseden Rektör Pınarbaşı, “Ulusal yayım yapan Türkiye Gazetesi ve Protokol Dergisi’nde yer aldık. Yerel kanallarda programlara katıldık. Tanıtım fuarlarında ve EXPO 2016’da stant açarak Üniversitemizi ve Alanya'mızı anlattık. Uluslararası Sempozyumları Alanya’da düzenleyerek ALKÜ’yü her alanda tanıtmaya çalıştık ve bu çalışmalara devam ediyoruz. Önümüzdeki aylarda da böyle Uluslararası Sempozyumlar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
Sunumunda Kestel ve Cikcilli Yerleşkelerine de değinen Rektör Pınarbaşı, buralara hâlihazırda yapılan ve yapılması planlanan inşaat ile imar planları hakkında geniş bilgiler verdi. Kestel Kampusu’nun mastır planını da katılımcılara izleten Rektör Pınarbaşı, bin 100 dönümlük arazi üzerine kurulacak Cikcilli Yerleşkesi hakkında da detaylı bilgiler verdi.
REKTÖR PINARBAŞI YAPILAN FAALİYETLERİ ANLATTI
“ALTSO Turizm MYO binasını Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile kısa sürede tamamladık. Kanalizasyon altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik.  Kestel Kampusuna döşenen fiber ağlar ile güçlü bir üniversite internet alt yapısını oluştururduk.  ALKÜ 1. Bilim, Kültür ve Bahar Şenliklerini yaptık.  Öğrencilerimize mezuniyet töreni düzenleyerek ilk mezuniyet coşkusunu birlikte yaşadık.  ALKÜ 1. Kariyer ve İstihdam Fuarı ile öğrencilerimize istihdamın önünü açtık. ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alanya Devlet Hastanesi ile ortak kullanım protokolü imzalayarak daha kaliteli sağlık hizmetinin Alanya’ya gelmesine katkıda bulunduk. VIP Kart ile öğrencilerimize indirimli alışveriş imkânı ve üniversite-esnaf buluşmasını sağladık. Aile Üniversitesi, EPEYD Engelliler Siber Güvenlik Eğitimi ile sosyal sorumluluk projelerine imza attık. Alanya’daki okullarımıza bilgisayar bağışında bulunduk. Öğrencilerimizin konaklama sorununa çözüm bulmak için Öğrenci Dostu Konaklama projesini hayata geçirdik” diyerek faaliyetlerini anlatan Rektör Pınarbaşı, Erasmus, Mevlana ve Farabi öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları hakkında da bilgiler verdi.   
5 YENİ BİNA YOLDA
2017 hedeflerinden de bahseden Rektör Pınarbaşı, Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin Eylül ayından itibaren Alanya’da eğitim görmeye başlayaması için çalışmaların devam ettiği müjdesini verdi. Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nin de Şubat-Mart 2017 tarihlerinde kullanıma hazır hale getirileceğini belirten Rektör Pınarbaşı, bu sene itibari ile 5 yeni binanın daha yapımına başlanacağının müjdesini vererek, geçen yıl 9 milyon TL olan yatırım bütçesinin bu yıl 21 milyon TL olduğunu ifade etti. Kestel Kampusuna yapılacak 5 binadan ilkinin eğitim fakültesi olduğunu dile getiren Rektör Pınarbaşı, diğer inşaatların da merkezi kütüphane, merkezi yemekhane, spor salonu ve açık spor alanı olduğunu dile getirdi.
YENİ BÖLÜMLERLE ÖĞRENCİ ALIMI DEVAM EDECEK
Eylül 2017’de ilk defa öğrenci alınacak bölümler ve fakülteler ile ilgili bilgiler de veren Rektör Pınarbaşı; Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları,  Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği, %100 İngilizce eğitim verecek olan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği, Eğitim Fakültesi  İngilizce Öğretmenliği bölümleri ile, ALTSO MYO  İklimlendirme ve Soğutma , ALTSO MYO Emlak Yönetimi , ALTSO Turizm MYO Turizm Animasyonu, Sağlık Hizmetleri MYO  İlk ve Acil Yardım, Gazipaşa MRB MYO  Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programlarına ilk defa öğrenci alınacağını duyurdu.
 Sunumun ardından kahvaltıya katılım gösterenlerin görüş ve önerilerini dinleyen Rektör Pınarbaşı, davetlerine icabet eden katılımcılara teşekkür etti.
Rektör Pınarbaşı bu kahvaltıların diğer parti teşkilatları ve Alanya'nın resmi ve sivil kurum ve kuruluşları, önde gelen kanaat önderleri ile devam edeceğini ve her kesim ile üniversiteyi buluşturarak herkesin desteğini alan ve ortak akıl ile gelişen bir üniversite olacaklarını ifade etti.
Son Güncelleme: 08.01.2017 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81