Bilişim teknoloji lisesini tanıtıldı

Bil Alanya Koleji bünyesinde 2018/2019 öğretim yılında Fen Lisesi Anadolu Lisesi ve Bilişim ve Teknoloji Lisesi ile öğrencileri farklı bir alan açıyor.

Bilişim teknoloji lisesini tanıtıldı

Bil Alanya Koleji bünyesinde 2018/2019 öğretim yılında Fen Lisesi Anadolu Lisesi ve Bilişim ve Teknoloji Lisesi ile öğrencileri farklı bir alan açıyor.

30 Mayıs 2018 Çarşamba 21:23
Bilişim teknoloji lisesini tanıtıldı

Okul Kurucusu Erdal Sayi, “Eğitim, günümüzde bilgi odaklı olmaktan çıkıp beceri odaklı bir hâl almaktadır. Hangi alanda eğitim görürseniz görün tıp, hukuk, işletme, eczacılık ve daha birçok alan; tüm bu mesleklerin gelişimi ve Endüstri 4.0 devrimi gereği bilişimi yazılım kodlama okuma yazma bilmek gibi bir zorunluluk olacaktır. Bu bağlam da tüm mesleklerin ve iş alanlarının ihtiyaç duyacağı yetişmiş insan gücü; yazılım ve bilişim mesleğine sahip olan; alanları nitelikli eğitim görmüş yazılımcılar olacaktır. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı bu alanları nitelikli okullar statüsüne çekmiştir. Türkiye de ilk örneklerden biri olacak yazılım kodlama ve bilişim alanında Bil Alanya Koleji bu yıl ilk defa bu hafta sonu yapılacak olan LGS (Liseye Giriş Sınavı) de yüksek puanlı ve bu alana ilgisi olan öğrencilerin seçimine özen gösterecektir” dedi
Kurucu Sayi, “Bil Alanya Koleji Anaokulu, İlkokul, ortaokul, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ile Alanya’nın önde gelen Eğitim kurumlarına Bilişim ve Teknoloji programını ekleyerek Türkiye’de bir ilke öncülük yapmaktadır. Özellikle ABD deki; uygulamaya incelenerek uygulamaya yönelik dersler, deneyimli kadro, ABD ve KANADA değişim programları zenginleştirerek uygulanacaktır. 16 Kişiyi geçmeyen sınıflarda Akademik düşünme becerileri için ek programlar tasarlanacak ve öğrencilerimiz, mezun olmak için, bitirme tezi yazacak, en az bir bilimsel özellik taşıyan makale sunmak zorundadır. Bu hafta sonu yapılacak LGS ( liseye giriş sınavı) girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81