Bil’de öğrenciler başarı için buluştu

Alanya Bil Koleji’nin nitelikli liselere yerleşen öğrencileri, 8. sınıf öğrencileri ile buluştu.

Bil’de öğrenciler başarı için buluştu

Alanya Bil Koleji’nin nitelikli liselere yerleşen öğrencileri, 8. sınıf öğrencileri ile buluştu.

13 Eylül 2018 Perşembe 20:00
Bil’de öğrenciler  başarı için buluştu

Alanya Bil Koleji Rehberlik Servisi öncülüğünde gerçekleştirilen buluşmada İstanbul Lisesi’ne yerleşen Huzur Efe Kalecikli ve İstanbul Vefa Lisesi’ne yerleşen Ege Şimşek, öğrencilerden gelen soruları sohbet havasında cevapladılar. Soru - cevap şeklinde geçen söyleşide sınava hazırlanan 8.sınıf öğrencileri, nitelikli liselere yerleşen öğrencileri soru yağmuruna tuttu.

-Sosyal aktiviteler ders çalışmanın önünde engel midir?
Kesinlikle başarının önünde engel olarak görülmemelidir. Sosyal aktiviteler sınava hazırlanan öğrenciler için enerjilerini boşaltmaları açısından çok önem taşıyor.(Huzur)

-Nasıl başarılı oldunuz?
Öncelikle inanmak ve kolları sıvamak gerekir. Hedefini belirleyip planlı programlı çalıştığın zaman başarı kendiliğinden geliyor.(Ege)

-Deneme sınavlarında çok yanlışınız çıktığı zaman ne yapıyordunuz?
Olumsuz düşünmedik hiç. Zaten netlerimiz yapabildiklerimiz ile değil yapamadıklarımızı öğrendiğimiz zaman artar düşüncesiyle yanlışlarımızın üstüne gittik.(Huzur)

-Ders çalışırken müzik dinlediniz mi?
Çok stresli olduğum zamanlarda dinledim. Ders çalışırken değil ara verirken genellikle dinledim. Beyin iki farklı uyarıcıyı aynı anda kodlayabilir fakat bunun dezavantajı var. Müzikle konsantre olabilen beyin bir süre sonra müzik olmadan ders çalışamayacak hale getirebilir sizi. Gerçek sınavda maalesef müzik yok. Bu sebeple odaklanma problemleri yaşanabilir. En güzeli ders çalışma molalarınızda müzik dinlemeniz.(Huzur)

-Sabah kahvaltısı yaparak mı okula gelirdiniz?
Kahvaltı yapmadan okula gelmezdik. Bunun yanında bol bol meyve tüketip hazır gıdadan uzak durmaya dikkat ettik. Sabah kahvaltısı bizim fiziksel ve zihinsel gelişimimiz için çok önemli. Vücudumuz için gerekli besinleri tüketmemek gün boyu aktivitelerde yavaşlama ve dikkat eksikliğine sebep olabilir. 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.'(Ege)

-Deneme sınavları çözerken belli bir saat aralığınız var mıydı? Lise giriş sınavındaki saatlere göre mi kendinizi ayarlıyordunuz?
Sınava son bir ay kala biyolojik saatimizi gerçek sınava göre hazırladık. Onun öncesinde farklı zaman dilimlerinde çözmüştük.(Huzur)

-Sınava hazırlanırken uykunun hayatınızdaki yeri ne kadardı?
Uyku hep ikinci plandaydı. Önceliğimiz hep hedeflerimiz ve yetiştirilmesi gereken programlarımız oldu.(Ege)

-Çok çalışmak için bir program hazırladınız mı?
Okul rehber öğretmenimin hazırlığı program ve takip süreci bana yol gösterdi.(Ege)

-Ders çalışırken sıkıldığın oluyor muydu?
Evet, ama zorunluluk vardı. Bazen ağlaya ağlaya ders çalışıyorsun.(Huzur)

-Sınava hazırlanırken teknolojiden ne kadar uzak durabildiniz?
Z kuşağının en büyük özelliği teknolojiyle iç içe olması. Teknolojik donanımı faydalı ve bilinçli kullandığınız sürece olumsuzluk yaşamazsınız. Biz de çok teknolojiden çok uzak olmamakla  birlikte ona çok yakın da olmadık.(Ege)

-Sınava 1 gün kala ders çalışılmaz derler siz neler yaptınız peki?
Ders çalışmadık ama son tekrarlarımızı yaptık.(Ege)

-Okulda anlamadığınız bir konu olduğu zaman ne yaptınız?
Konuyu anlayana kadar öğretmenlerimizin peşinden ayrılmayıp defalarca aynı konuyu anlattırdık,
aynı soru tipinde 10'larca soru çözdük.(Ege)

-Sınava hazırlık sürecinde ailenizden baskı gördünüz mü?
Hayır. Bu çok kötü bir şey. Hedefleri öteleyen amaca sadece aile mutluluğunu koyan bir yaklaşım. Kendi geleceğiniz, kendi hayatınız için çalışmanız gerektiğinin bilincindeyseniz zaten aileniz baskı yapmaz, destek olur.(Huzur)

-Yaz tatilinde ders çalıştınız mı?
Tabii ki hayır. Sıkıntıdan birkaç kez matematik zeka soruları çözdüm o kadar.(Ege)

-Sınava hazırlık sürecinde kitap okumaya zaman buldunuz mu? Peki kitap okumanın gerçekten faydasını gördünüz mü?
Ayda bir kitap bitirmeye özen gösteriyordum. Kitap okumak çok yönlü düşünme, problemlerin hızlı çözümü, analiz, bağlantı kurma gibi bir çok derste fayda sağladı.(Huzur)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81