BİL’de ‘Çocuk ve Başarı’ konuşuldu

Bil Alanya Kolejinde Psikolog Aylin Özkan ve Antalya Bilim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Murat Kaplan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çocuk ve Başarı “adlı seminer velilerimizin yoğun beğenisi ile karşılandı.

BİL’de ‘Çocuk ve Başarı’ konuşuldu

Bil Alanya Kolejinde Psikolog Aylin Özkan ve Antalya Bilim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Murat Kaplan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çocuk ve Başarı “adlı seminer velilerimizin yoğun beğenisi ile karşılandı.

14 Mayıs 2019 Salı 21:39
BİL’de ‘Çocuk ve  Başarı’ konuşuldu

Öğr. Gr. Dr. Murat Kaplan konuşmasına başlarken ailenin sağlıklı bireyler yetiştirebilmesi için toprak ve mahsul örneğini verdi; Önce toprağın zararlılarından ve zehirli atıklardan temizlemesi gerektiğini, verimin bu şekilde sağlanacağını söyledi. Çocuğa sözel dönüşlerle değil de örnek davranışlarla rol model olunması gerektiğini hatırlattı. Aile eğitiminde sıkça yapılan hatalardan ve çocuğu iyi yetiştirmek için olması gereken aile eğitimi ve tutumlardan bahsetti. Güçlü yönlerine eğil inen, bu yönü ile desteklenen ve birey olduğu kabul edinilen çocuğun özgüvenli bir şekilde toplumda var olacağına vurgu yapıldı. 
Seminer velilerin sorularıyla daha renkli hale geldi. Psikolog Aylin Özkan ve Dr. Murat Kaplan özgüven, farkındalık, kaygı, öfke, davranış ve tepkilerimiz, iletişimin nöro-linguistik kodları ve araştırmalar üzerinde durdu. Sunum boyunca veliler “Özgüvenli çocuklar nasıl yetiştirilir?”
“Çocuğumun okul başarısı için ben ne yapabilirim?”

“Çocuğum derslere ilgisiz, ne yapabilirim?”
“Çocuğum akıllı cihazlarla çok zaman geçiriyor, ona nasıl yardımcı olabilirim?”, “Çocuğumda davranış değişikliği oluşturmak için neler yapmalıyım?” sorularına yanıt buldular. 
Dr. Murat Kaplan konuşmasını “Kimse kimseyi sözcüklerle dönüştüremez. Bir davranışı dönüştürebilecek tek şey, yine bir davranıştır.” sözleriyle bitirdi.
Seminer sonunda konuşmacılarımıza teşekkür plaketlerini okul müdürümüz Oğuzhan Toprak ve yabancı diller zümre başkanımız Pelin Zeynep Gürel verdi. Katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81