‘Bil’de 1 Gün’ etkinliği

Okul öncesi eğitimde fark yaratan nitelikli uygulamaların öncüsü ve destekleyicisi olan Bil Alanya Anaokulu yine özgün bir uygulama gerçekleştirildi.

‘Bil’de 1 Gün’ etkinliği

Okul öncesi eğitimde fark yaratan nitelikli uygulamaların öncüsü ve destekleyicisi olan Bil Alanya Anaokulu yine özgün bir uygulama gerçekleştirildi.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 22:05
‘Bil’de  1 Gün’ etkinliği

4 ve 7 yaş arasındaki tüm çocuklar okula davet edilerek onlar için 8 ayrı atölye ve etkinlik hazırlandı. Çocuklar 3 saat boyunca birbirinden farklı atölyelere katılıp oynadılar, eğlendiler, öğrendiler ve farklı etkinlikler deneyimlediler.  Ayrıca etkinlik sürecinde katılım sağlayan ailelere çeşitli ikramlarda bulunularak okulla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
Okul yönetimi, yaptıkları açıklamada “Anaokulu seçiminin her aile için zor bir karar olduğunu biliyoruz! Çocuğunuzun sadece eğitimini değil geleceğini de emanet ettiğiniz bu sürecinizde tüm sorularınızı cevaplamak ve bir kahve içmek üzere sizleri okulumuza davet ediyoruz!  Bil Alanya Anaokulu’nda her şey çocuklarımız içindir” ifadelerini kullandı.
Bil Alanya Anaokulu’nun yaklaşımı şöyle: 
Çocukların ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkaracak, çok yönlü düşünmeyi ve gelişmeyi destekleyen programlar uygulanmaktadır.
Okulda öğrenciyi merkez alan , aktif katılım ve bilişsel aktiviteleri destekleyen; akademik ve sosyal becerileri birlikte ele alan ve bilim teknolojinin kullanımının en üst düzeyde olduğu proje tabanlı bir öğretim modeli benimsenmiştir.  
Proje tabanlı eğitim, farklı öğretim teknikleri ile bir arada kullanılarak çocuklara;
*bilgiye ulaşma ve edindiği bilgiyi kullanma, sunma

*problem çözme
*düşünme
*sorgulama
*grupla birlikte çalışma
*yaratıcılık geliştirme
*araştırma yapma
*özgüven geliştirme
*bilimsel çalışma alışkanlığı gibi beceriler kazandırılmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81