Bil Koleji öğrencileri üniversiteyi gezdiler

Alanya BİL Koleji, ‘Yakın Çevremizi Tanıyalım’ gezilerinin ilkini 7. ve 8. Sınıf öğrencileriyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne düzenledi.

Bil Koleji öğrencileri üniversiteyi gezdiler

Alanya BİL Koleji, ‘Yakın Çevremizi Tanıyalım’ gezilerinin ilkini 7. ve 8. Sınıf öğrencileriyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne düzenledi.

02 Mart 2018 Cuma 22:49
Bil Koleji öğrencileri üniversiteyi gezdiler

BİL Koleji öğretmenleri, öğrencileriyle ilçede bulunan üniversiteyi ziyaret ederek, 3 fakülteyi gezip öğretim görevlilerinden bölümler hakkında bilgi aldı.
İlk olarak Mühendislik Fakültesi’nin kütüphanesini gezerek, oradaki sessiz ve huzurlu ortamda kitapları incelediler. Daha sonra Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Laboratuvarı’na indiler. Burada öğrencilere ilgili akademisyen tarafından bilgiler aktarıldı. ‘Bizler de Malzeme Doktoruyuz’ diyerek konuya dikkat çeken akademisyenler, merfalin ortamlarının elektron mıknatısı ile nasıl gözlemlendiği, 2000 dereceye kadar dayanıklı özel fırınlarda merfalinin nasıl işlendiği ve ısı yalıtımı konularında bilgi verdiler.

İkinci olarak İşletme Fakültesi’ni gezdiler. Fakülte Sekreteri eşliğinde amfileri gezdiler. İşletme Fakültesi’nin bir amfi sınıfında fakülte akademisyenleri tarafından bölümle ilgili bilgiler paylaşıldı. Yurt dışı eğitimleri, Erasmus programları, yabancı dilin önemi konularında bilgiler verilerek karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmemiz konusunda önerilerde bulunuldu. Söyleşide gelişen teknolojinin ve globalleşmenin sınırları ve ekonominin etkilerinden bahsedildi. Öğrenciler amfide sıralara oturup öğretim görevlisini dinlerken kendilerini üniversiteli gibi hissettiler. 
Son ziyareti Tıp Fakültesi’ne yapan öğrenciler, anatomi laboratuvarında görsel materyaller ve iskelet sistemlerine yoğun ilgi gösterdi.
Güzel dilek ve temennilerle üniversite ziyaretine veda ederek okula dönen öğretmenler, Bil Koleji olarak yakın çevrede bulunan kurumları, tarihi ve doğal değerleri öğrencilerle tanımaya devam edeceklerini belirttiler. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81