Bahçeşehir'de 'sosyal' bilgi

Bahçeşehir Alanya Okulları bünyesinde yapılan Meslek Tanıtım etkinlikleri kapsamında Alanya Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Sevgi Abacı Eker ve Sosyal Eğitim Danışmanı Özen Gürbüz misafir oldular.

Bahçeşehir'de 'sosyal' bilgi

Bahçeşehir Alanya Okulları bünyesinde yapılan Meslek Tanıtım etkinlikleri kapsamında Alanya Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Sevgi Abacı Eker ve Sosyal Eğitim Danışmanı Özen Gürbüz misafir oldular.

14 Kasım 2016 Pazartesi 21:24
Bahçeşehir'de  'sosyal' bilgi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Alanya Sosyal Hizmet merkezi çalışma alanları ve etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri, gönüllü gençlik timi uygulamaları anlatılarak lise öğrencileri bilgilendirildi.

Toplumun dezavantajlı kesimi için çalıştıklarını belirten Gürbüz, yapılan etkinlikler ve eğitimler ile halkı bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Aile eğitimi, kadın ve çocuk eğitimi, aile bütçesi ve aile içi iletişim eğitimleri, çocuk evleri, huzurevleri, engelli hizmetleri ile geniş kapsamlı sosyal hizmet desteği alanlarını anlattıktan sonra sosyolog, psikolog veya sosyal hizmet uzmanı olmak isteyen gençlere bu meslekler ile ilgili bilgi verdi.  
Son olarak gönüllü gençlik timi uygulamasından bahsedilerek öğrencilerden katılmak isteyenler için form dağıtımı yapıldı. Bu anlamlı etkinlikte öğrenciler merak ettikleri soruların cevaplarını alarak sosyal yardımlaşmanın önemini bir kez daha anlamış oldular.
MAMA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
Bahçeşehir Alanya Okulları bir kez daha muhteşem bir organizasyona imza attı. Alanya Belediyesi ile iş birliği yapılan ” 04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” etkinliği kapsamında Alanya Kültür Merkezi’nde sergilenen “Ormanın Bekçileri” adlı tiyatro oyunu profesyonelleri aratmayacak bir başarıyla sergilendi. Bahçeşehir Alanya Okulları Ortaokul öğrencilerinin sergilediği oyunda, oyunu izlemeye gelenler bilet satın almak yerine sokak hayvanları için 1 paket mama getirdi. Bahçeşehir Alanya Okulları lise öğrencilerinin hazırladığı mama kutularına bırakılan mamalar lise öğrencileri tarafından tasniflenerek Demirtaş Hayvan Barınağına bağışlanacak.
SOSYAL YARDIMLAŞMA ÖRNEĞİ
Alkışlar eşliğinde son bulan oyunun ardından konuşma yapan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Nazmi Yüksel, Bahçeşehir Alanya Okulları Müdürü Metin Altun ve Bahçeşehir Alanya Okulları Okul Aile Birliği Başkanı Gaye Aktay özellikle hayvan sevgisine ve hayvanları korumaya vurgu yaptılar. Halkın yoğun ilgisi ve dışarılara taşan kalabalık oyuna olan ilgiyi gösteriyordu. Bu anlamlı gecede hem sahnelenen oyun hem de sosyal yardımlaşma örneği büyük takdir topladı.

Son Güncelleme: 14.11.2016 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81