AÜ yeni eğitim öğretime 74 bin öğrenci ile başladı

AÜ yeni eğitim öğretime 74 bin öğrenci ile başladı

20 Eylül 2017 Çarşamba 20:00
AÜ yeni eğitim öğretime  74 bin öğrenci ile başladı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) 2017-2018 eğitim-öğretim yılına 74 bin öğrenciyle başladı. 
Akdeniz Üniversitesi’nde yeni eğitim öğretim yılı başladı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 8 eğitim-öğretim yılına 74 bin öğrenciyle başladıklarını söyledi. AÜ’ye 16 bin 108 yeni öğrencinin katıldığını belirten Ünal, Akdeniz Üniversitesi’nde, 22 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, 1 konservatuvar, 7 enstitü ile bilimsel çalışmaların yanı sıra sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler ile öğrencilere evrensel standartlarda bir eğitim hayatı sunduklarını kaydetti. Rektörü Ünal, “Üniversitemiz, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından her geçen yıl daha fazla öğrenci tarafından tercih ediliyor. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı, uluslararası öğrenci sınavı, özel yetenek sınavları, lisansüstü eğitim sınavları ile 16 bin 108 yeni öğrenci Akdeniz Üniversitesi ailesine katıldı” dedi.
Her yıl uluslararası öğrenci talebinde artış yaşandığını ifade eden Rektör Ünal, “Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Hollanda, Almanya, Özbekistan, Kırgızistan, Çin başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından öğrencimiz var. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için 557 uluslararası öğrenci Akdeniz Üniversitesi’ni tercih etti. Geçen yıl bin 654 olan uluslararası öğrenci sayımız son yerleştirmelerle birlikte 2 bini geçti.”
Öğrenci taleplerinin her yıl artmasında sunulan eğitim imkânları ve sosyal olanakların yanısıra öğrenci memnuniyetine verdikleri önemin de etkisi olduğunu belirten Rektör Ünal, “Memnuniyet araştırmalarında öğrencilerini üst düzeyde memnun edebilen üniversiteler arasında yer alıyoruz. Geçtiğimiz aylarda üniversite öğrencilerinin üniversitelerden tatmin olma düzeylerini belirlemek amacıyla yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’na göre devlet üniversiteleri içerisinde 4. sırada yer aldık. Yine uluslararası öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerden tatmin olma düzeylerini belirlemek amacıyla yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyet Araştırması’na göre de devlet üniversiteleri içerisinde 5. sırada yer aldık. Bu sıralamalar öğrencilerin tercihinde önemli bir etken” diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 20.09.2017 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81