ALKÜ’DEN ARGE ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Adept Makine ile yeni bir proje geliştirmek için çalışmalara başladı.

ALKÜ’DEN ARGE ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Adept Makine ile yeni bir proje geliştirmek için çalışmalara başladı.

17 Aralık 2018 Pazartesi 10:35
ALKÜ’DEN ARGE ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK


Ülke ve Alanya ekonomisine katma değer sağlayacak her projeye tam destek veren ALKÜ, Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın direktifleri doğrultusunda Alanya’da faaliyet gösteren Adept Makine ile yeni bir geliştirme projesine başlangıç yaptı. Adept Makine Arge Tarım Ltd. Şti merkezinde düzenlenen toplantıda, CIVOOS adı verilen sistem görüşüldü. Toplantıda, hayvancılık sektörü verim arttırma, veri analizi, mobil uygulama, Desktop CRM, web uygulama, IoT ve Yapay Zeka geliştirme konuları ele alındı. Yapılan toplantıya, ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Topçu, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Kemal Yüce, Dr. Öğr. Üyesi Umut Tosun ve Dr. Öğr. Üyesi Hacı Taşmaz’dan oluşan bir heyet yer aldı. Projenin lojistik üstlenicisi olan Alanya PTT Müdürü Arslan Kara da toplantıya katkı sağladı. Adept Makine yetkilisi Mahir Erbakan sistemin genel mimarisi hakkındaki sunumundan sonra bir yol haritası belirlendi ve çalışmalar başlatıldı.

Konuyla ilgili olarak Dr. Öğr. Üyesi İsmail Topçu, "Toplantıda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm hocalarımızın katılımıyla girişimci Adept firmasının üretim sürecinde karşılaştığı sorunlara çözüm ve proje odaklı kısa, orta ve uzun vadeli çözümleri sunduk. Önerilen çözümler çerçevesinde çalışmalara bir plan dahilinde devem edeceğiz. Turizm ve tarım odaklı Alanya’mızda Üniversitemizin misyonu gereği ilgili sektörlere yönelik nicelikli ve yüksek katma değerli ürün üretimi konusunda, kadrosunda bulundurduğu nitelikli akademisyenlerimizle her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Adept Makine yetkilisi Mahir Erbakan "Bir yıl gibi bir sürede Kuluçka Makinesinin prototipleme ve seri üretim aşamalarını gerçekleştirdik ve endüstriyel cihazların üretimine başladık. Bu süreçte başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Sayın Dekanımız Prof. Dr. Hasan Güneş ve öğretim üyelerinden büyük teknik destek ve motivasyon aldık. Bu faydalı iş birliği ve işbirliği sonucunda projenin tamamlanması bize daha büyük ve yeni projelere adım atmak için motivasyon sağladı. CIVOOS içinde yapay zekayı barındıran komplike bir sistem. Geçtiğimiz hafta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Prof. Dr. Hasan Güneş ile yaptığımız ön görüşmenin hemen ardından ilgili öğretim üyeleri organize olarak verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na, Sayın Dekanımız Prof. Dr. Hasan Güneş ve tüm öğretim görevlilerine Alanya’mızda bulunan işletmelere verdikleri destekten dolayı teşekkürü borç biliriz" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
AlanyaALKÜProjeARGE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81