ALKÜ teknoloji ile güçleniyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) teknolojik altyapısını en son teknoloji ile güçlendirmeye devam ediyor.

ALKÜ teknoloji ile güçleniyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) teknolojik altyapısını en son teknoloji ile güçlendirmeye devam ediyor.

12 Ocak 2017 Perşembe 20:43
ALKÜ teknoloji  ile güçleniyor


Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), akıllı teknoloji ürünleriyle modern bir üniversite oluşturuyor. Bu doğrultuda ALKÜ, akıllı teknoloji sistemlerinden yemekhane kartlı geçiş sistemini, akıllı kütüphane ve web sitesi altyapısını çağın koşullarına uygun olarak yeniliyor. Yapılan çalışmaların uzun vadede öğrenci sayısı ve üniversite personelinin yıllara göre artışı göz önüne alınarak üniversitenin altyapısı güçlü temeller üzerine kuruldu. Sistemin bir özelliği ise gerek duyulduğunda yedek sistemin hızlıca devreye alınarak aksaklıkları minimize eden bir altyapıda olmasıdır. Bir kısmı kısa süre önce kullanıma açılan, bir kısmı ise çok yakında tamamlanacak olan sistemin ise şimdiye kadar sağlıklı bir şekilde işlediğinin altını çizen ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, yerleşke ve yapılan diğer çalışmalar tamamlandığında güçlü altyapıya sahip bir üniversite ortaya çıkacağını ve teknoloji anlamında ileri seviyede bir üniversite olacaklarını belirtti.
YENİLENEN WEB SİTESİ BEĞENİ TOPLUYOR
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) yenilen web sitesi olan www.alanya.edu.tr kullanıcıların beğenisini topluyor. Çok fonksiyonel ve birçok hizmeti verebilecek şekilde tasarlanan web sitesinin ise özellikleri saymakla bitmiyor. Gelecek yıllardaki yoğunluk göz önüne alınarak hazırlanan sayfa hakkında bilgiler veren ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı,“Standart içerik yönetim sistemlerinden (CMS) farklı olarak merkezi bir kütüphane (core) üzerinden onlarca alt site oluşturulabilen sitede şu an itibariyle 42 adet alt site mevcut olup, site sayısı gerek görüldüğünde artırılabilecek ve güncellenebilecek. Yedekleme özelliğine de olan sahip web sitesi,  CDN mantığı ile çoklu sunucu mimarisi üzerinden network yükünü hafifletecek şekilde tasarlanmış ve en yoğun ziyaret gören bir üniversite'nin dahi ihtiyacını görecek şekilde tasarlanmış ve kodlanmıştır. Teknolojik olarak güncel ve güvenlikli bir şekilde kodlanmış web sitesinde ise HTML yapısı schema.org’daki sayfa yapıları göz önünde bulundurularak hazırlanmış, mobil uyumluluk konusunda da sorunsuz çalışabilmekte ve özellikle Google’da da en iyi indekslenecek şekilde ayarlanmıştır. Web sitesinin başka bir özelliği ise tüm sayfa içerikleri ve medya eklerinin yani resim, pdf, xls, doc vs. aramalarda kolay çıkması için dinamik TAG ve URL yönetimi yer almaktadır” şeklinde bilgiler verdi.
AKILLI KART SİSTEMİ KURULDU
İlk olarak üniversite yemekhanesinde ve kütüphanesinde uygulanmaya başlayan Akıllı Kart Sistemi’nin, yerleşke alanı genişledikçe bütün birimlerde uygulanması hedefleniyor. Öğrenci ve personele teslim edilen çok fonksiyonlu olması sebebiyle akıllı sisteme geçmede önemli bir rol oynayan Akıllı Kart Sistemi, öğrencilerin ve personelin tüm ihtiyaçları sisteme entegre edilecek şekilde düzenlendi. Yemekhane girişlerinde uygulamaya konulan ve gayet sağlıklı bir şekilde çalışan sistem sayesinde kartlarına para yüklemesi yapan personel ve öğrenci, Akıllı Kartlarına yüklediği para sayesinde yemeklerini kısa sürede alıyor, böylece yemekhanede uzun sıralar oluşması engelleniyor. Geniş kapsamlı kullanım alanı olan bu kartların, gelecek dönemde kantin, banka hesap kartı gibi birçok alanda kullanılması hedefleniyor.
AKILLI KÜTÜPHANE UYGULAMADA
ALKÜ’de hayata geçen Akıllı Kütüphane Sistemi, kitap ve belgelerin kolayca takip edilmesi, yerleştirilmesi, sayılması, bulunması, otomatik ödünç ve iade işlemlerinin gerçekleştirilmesi konusunda hızlı, güvenli ve tutarlı hizmet sunan kendini kanıtlamış bir teknoloji çözümü olarak üniversitede uygulanmaya başladı. Proje kapsamındaki tüm sabit kıymetlerin kayıt altına alınması ve kitap sayımını kolaylaştıran sistem sayesinde,  insan kaynaklı hatalar en aza indirilecek, bunların önlenmesini ve belirlenmesini sağlayacak. Ayrıca sistem sayesinde birden fazla yayının hızlı bir şekilde takibi yapılabilecek. Sistemin bir başka özelliği ise, Akıllı telefonun üzerinden Google Play ve App Store’dan cep kütüphanem uygulamasını indirerek binlerce kitaba anında ulaşılabiliyor, ödünç alınan kitapları ve sürelerini cep telefonu üzerinden hızlı bir şekilde kontrol edilebiliyor olmasıdır.
Son Güncelleme: 12.01.2017 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81