ALKÜ-SEM’de yöneticilik sertifika eğitimi başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALKÜSEM) tarafından düzenlenen “Öğrenci Barınma Hizmetleri Yöneticiliği Kursu” başladı.

ALKÜ-SEM’de yöneticilik sertifika eğitimi başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALKÜSEM) tarafından düzenlenen “Öğrenci Barınma Hizmetleri Yöneticiliği Kursu” başladı.

06 Mart 2018 Salı 20:59
ALKÜ-SEM’de yöneticilik  sertifika eğitimi başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yöneticiliği Kursunda eğitime başlandı. Kısa zaman önce yayınlanan yönetmeliğe göre özel öğrenci yurtlarında yönetici olarak görev yapmak isteyenlerin Öğrenci Barınma Hizmetleri Yöneticiliği Kursunu başarıyla tamamlaması ve sertifika alması gerekiyor. 
ALKÜ-SEM’in geniş bir eğitim yelpazesine sahip olduğunu ve özellikle Alanya’da ihtiyaç olan alanlar başta olmak üzere sürekli olarak yeni sertifika eğitim programları açmaya devam edeceklerini ifade eden Rektör Pınarbaşı, “ALKÜ-SEM nitelikli kurslarıyla Alanya ve çevre ilçelere hizmet vermeye devam ediyor. Yurt Yöneticiliği Kursu da bunlardan birisidir. ALKÜ-SEM tarafından düzenlenen eğitime yoğun talep oldu. Eğitimin tüm kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

BELGESİ BULUNMAYAN YURT YÖNETİCİLİĞİ YAPAMAYACAK
ALKÜ-SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şahin de, MEB Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği gereğince 01.08.2018 tarihinden itibaren Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetici Sertifikasına sahip olmayanların artık yurt müdürlüğü yapamayacağını kaydetti. Kursta verilen eğitimin içeriğine yönelik de bilgiler veren Şahin “Kursumuz Mevzuat Bilgisi, Yurt Yönetimi, Barınma ve Beslenme Hizmetleri, Güvenlik, Çocuk, Ergen, Genç ve Aile, Protokol ve Yazışma Kuralları, e - Yurt Modülü, Mesleki Gelişim, Adap ve Etik olmak üzere 8 ayrı dersten ve toplam 130 saatten oluşuyor. Bu kursumuza halen toplam 115 kişi devam etmektedir “dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81