ALKÜ Eğitim Fakültesi binası ihaleye çıktı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi binasının ihalesi için gün sayıyor.

ALKÜ Eğitim Fakültesi binası ihaleye çıktı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi binasının ihalesi için gün sayıyor.

14 Haziran 2017 Çarşamba 21:08
ALKÜ Eğitim Fakültesi binası ihaleye çıktı
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Kestel kampusunda yağmur suyu tahliye menfezi yapımı; saha dolgu, tesviye ve tanzimi yapımı gibi altyapı işlerinin bitme aşamasında olduğunu ve bu nedenle artık kampusta yeni binalar inşa etme aşamasına gelindiğini belirterek; yapımına başlanacak ilk binanın da Eğitim Fakültesi binası olacağını ifade etti. Eğitim Fakültesi binası yapım ihalesinin Kamu İhale Kurumuna bildirilerek ilana çıkıldığını ve ihalenin 29 Haziran’da yapılacağını açıklayan Rektör Pınarbaşı, ihale duyurusu ve ihaleye katılım şartlarının aynı zamanda ALKÜ web sayfası (www.alanya.edu.tr) duyurular bölümüne de konduğunu belirtti.
HEDEF KISA SÜREDE BİNAYI BİTİRMEK
Selçuklu Sultanı Alaadin Keykubat’ın adını taşıyan bir üniversite oldukları için Kampusta olan binaların ve yapılacak olan yeni binaların Selçuklu motiflerini yansıtacağını ifade eden Rektör Pınarbaşı, eğitim fakültesi binasının yapımına ihale sonrası yer tesliminden itibaren hemen başlanacağını ve hızlı büyüyen bir üniversite olarak öğretim üyesi ve öğrencilerimizin ihtiyacını en iyi şekilde karşılamak için binayı en kısa sürede bitirmek istediklerini ifade etti. Pınarbaşı: “Bu binamız yaklaşık olarak 10 bin metre kare kapalı alana sahip olacak. Binamız çok amaçlı tasarlandı ve birçok yoğunluğu kaldırabilecek düzeyde planlandı. Binamızda 72 adet akademisyen odası, 5 adet 100 kişilik anfi, 24 adet 60 kişilik sınıf, 3 laboratuar (fizik-kimya-biyoloji), 3 bilgisayar laboratuarı, 4 adet genel amaçlı eğitim salonları ile 180 kişilik konferans salonu bulunuyor” dedi.
 
Son Güncelleme: 14.06.2017 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81