ALKÜ'den yeni müjdeler

AGC Center'da konuşan Rektör Pınarbaşı, çok sayıda müjde verdi. Buna göre LYS, Alanya'da yapılacak. Mühendislik Fakültesi'nde çalışmalar 5-6 ayda tamamlanacak. Tıp Fakültesi öğrencileri seneye Alanya'da eğitime başlayacak.

ALKÜ'den yeni müjdeler

AGC Center'da konuşan Rektör Pınarbaşı, çok sayıda müjde verdi. Buna göre LYS, Alanya'da yapılacak. Mühendislik Fakültesi'nde çalışmalar 5-6 ayda tamamlanacak. Tıp Fakültesi öğrencileri seneye Alanya'da eğitime başlayacak.

10 Ekim 2016 Pazartesi 21:56
ALKÜ'den yeni müjdeler
AGC Center'da konuşan Rektör Pınarbaşı, çok sayıda müjde verdi. Buna göre LYS, Alanya'da yapılacak. Mühendislik Fakültesi'nde çalışmalar 5-6 ayda tamamlanacak. Tıp Fakültesi öğrencileri seneye Alanya'da eğitime başlayacak.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde (AGC) basınla bir araya geldi. AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, ALKÜ'nün doludizgin yoluna devam ettiğini söyledi. Rektör Pınarbaşı baştaki hedeflerin Alanya'da çok güçlü bir üniversite olması olduğunu ifade ederek “ALKÜ'nün çok iyi bir üniversite olacağını geldiğimiz günden bu yana söylüyoruz. Alanya iyi bir üniversite olması için çok iyi bir ortama sahip. Burada göreve başlayalı bir yıl oldu. Güzel mesafeler kaydettik. İnşallah arkası gelmeye devam edecek. 8-9 Eylül'de Antalya'da 'ÖSYM Koordinatörleri Toplantısı' yapıldı. Geçen sene ÖSYM Başkanı'nın da bulunduğu toplantıda
söz aldım. Toplantıda, 'Alanya ilçe olmasına rağmen, birçok ilden daha büyük. LYS'nin büyük ilçelerde yapılması gerekir' demiştim. Bana bunun değerlendirileceği söylenmişti.
Tüm bu çabaların  sonuç verdiğini bu hafta sonu gözlemledim. Bu hafta sonu ÖSYM Başkanı ile görüştüm. Kendisi Alanya, Tarsus, Bandırma gibi büyük ilçelerde LYS'nin yapılmasına olumlu yaklaştıklarını ifade etti. İnşallah 2017 ve daha sonrasında LYS, Alanya'da yapılmaya başlanacak. Bu durum Alanya'daki liselerin başarısını yükseltecektir.” şeklinde konuştu.     
'YATIRIM BÜTÇEMİZ 21 MİYON TL OLDU'
Üniversite bütçesiyle ilgili soruyu da cevaplayan Pınarbaşı, "Yatırım bütçemiz geçen sene 9 milyon TL idi. Bu sene 21 milyon 600 bin TL'ye çıkmış. Yatırım bütçesinde 2 katından fazla bir artış oldu. İnşallah önümüzdeki sene Kestel Kampüsü'nde birkaç yeni binanın inşaatına başlayacağız" diye konuştu.    
Doluluk oranlarıyla ilgili soruya cevap veren Pınarbaşı, "Fakültelerimiz yüzde 100'e yakın dolu durumda. Hiçbir boşluk yok. Sadece Mühendislik Fakültesi'nde sanırım 10 kişi açık vardı. Bunun dışındaki fakültelerin hepsi dolu. ALTSO Meslek Yüksekokulu (MYO) dolu durumda. Gazipaşa ve Akseki'deki MYO'ların bazı bölümlerinde biraz boşluklar var ama bu da doğal. Genel olarak baktığımızda kontenjanlarımız tamamen dolu. En son yaptığımız tespitlere göre öğrenci sayımız 8 bin 300 oldu.  Geçen sene 6 bin 500'dü. İnşallah bu sayı artarak devam edecek. 3 sene sonra bu sayının 15 bine ulaşacağını ümit ediyorum. Belki bu sayı daha fazla da olabilir" dedi.
'BİR SIKINTIMIZ YOK'
Derslik sorunu olup olmadığıyla iligili soruyu da yanıtlayan Pınarbaşı, "Bir sıkıntımız yok. ALTSO'nun yaptırdığı Turizm MYO devreye girince bu sene rahatladık ama bu bina olmasaydı çok zorlanacaktık. Mühendislik Fakültesi'nde çalışmalar başladı. İnşallah 5-6 ay içinde bu çalışmayı da bitireceğiz. Şu anda fiziki şartlarımız yeterli “şeklinde cevap verdi. Öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili soruya da cevap veren Pınarbaşı, "Bize gelen ciddi bir problem yok. Birincisi, FETÖ'nün birkaç yurdu boşaldı ve KYK'ya devredildi. Bu nedenle KYK'nın kapasitesi arttı. İkincisi Öğrenci Dostu Konaklama Projesi bulunuyor. Şu anda 9 apart otel bu sisteme kayıtlı. Bu apart oteller sanki bir özel yurda dönüştü. Öğrenciler aparttayken oraya turist alınmıyor. Fiyatlar da çok makul. Öğrencilerden barınma sonuyla ilgili bir şikayet gelmedi" diye cevap verdi.
47 ülkeden 144 yabancı öğremciye sahip olduklarını belirten Pınarbaşı, "15 öğrenci daha gelecek. Bu sayı 159 olacak. Bu sayı artacaktır" dedi.
'TIP ÖĞRENCİLERİ ALANYA'DA OKUYACAK'
Tıp Fakültesi ve Bölge Hastanesi'nin ALKÜ'ye bağlanacağıyla ilgili soruyu da cevaplayan Pınarbaşı, "Geldiğimiz günden itibaren Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım yapmak zorundayız demiştik. 5 Eylül'de Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile protokol imzaladık. Bunun sonucunda buradaki devlet hastanesi ve biz bu binaları ortak kullanacağız. Şuandaki bina ve yapıalacak bina da Sağlık Bakanlığı ve ALKÜ tarafından ortak kullanılacak. Devlet hastanesinin ismi Antalya Kamu Hastaneleri Birliği ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Biz de hoca alıyoruz. Şuanda 5-6 öğretim üyesi aldık. Tıp fakültesine 2 profesör, bir doçent, 3-4 yardımcı doçent aldık. Bu hocalarımız devlet hastanesinde diğer uzmanlar gibi hasta bakacak, ameliyat yapacak. Mevcut mekanları beraber kullanacağız. Şuanda süreç başladı. Hocalarımız yavaş yavaş gidiyor. Şuanda gözle görülür bir değişiklik olmamıştır. Biz yeni binanın bitmesini bekliyoruz. Şu anki bina çok yoğun kullanılıyor. Oba'daki yeni 400 yataklı hastane bittiğinde mekan daha da rahatlayacak. Oraya onkoloji, kalp hastalıkları, damar cerrahi gibi yeni birimler açarak Alanya'da iyi olan sağlık hizmeti daha iyi bir seviyeye gelecek. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz şu an Antalya'da. Öğrencileri için YÖK'ün koyduğu bazı kriterler var. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Hdefimiz 2017 Eylül'ünde Tıp Fakültesi öğrencilerini Alanya'da başlatmak istiyoruz" diye konuştu.
Son Güncelleme: 10.10.2016 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81