ALKÜ'de mezuniyet heyecanı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencileri, mezuniyet heyecanı yaşadı.

ALKÜ'de mezuniyet heyecanı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencileri, mezuniyet heyecanı yaşadı.

01 Haziran 2018 Cuma 23:51
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı

 Yaklaşık bin 500 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığı programa, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Mehmet Durdu Öner, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mustafa Toklu, öğrenciler ve velileri ile çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Pınarbaşı şunları söyledi: “3 yıl önce ‘Kökleri mazide hedefleri atide’ sloganı ile yola çıkan üniversitemiz güzel gelişmelerle hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. 3 yıl önce 4 fakülte, 3 meslek yüksekokulu olan üniversitemiz bugün 10 fakülte, 5 meslek yüksekokulu ve 1 yüksekokul ile orta büyüklükte bir üniversite haline geldi. Bu eylül ayında 15 yeni bölüme daha ilk defa öğrencilerimiz gelecek. Böylece, 3 yıl önce 6 bin 500 olan öğrenci sayımızın bu eylülde ikiye katlanarak 13 bin civarında olmasını bekliyoruz. Kampüsümüzde 3 yıl önce 3 binada eğitim verilirken şimdi 6 binada eğitim-öğretim faaliyetine devam ediyoruz.”
‘ALANYA BÜYÜYÜP GELİŞİYOR’
Pınarbaşı’nın ardından kürsüye çıkan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, “Alanya dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Sürekli gelişen ve vizyon ve misyon kazanan bir şehir. Üniversitenin de bu yönde katkısı çok büyük. Bunun için üniversitemizin bu hale gelmesinde emeği geçen herkese başta bakanımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizi de tek tek tebrik ediyorum ve hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
‘HEDEFLERİNİZDEN ŞAŞMADAN ÇALIŞIN’

Kaymakam Harputlu da, “Üniversitemiz çok yeni olmasına rağmen nitelik ve nicelik olarak hızlı büyüyen bir üniversite. Bilgi donanımı yüksek öğrenciler yetiştirmek adına Türkiye’de  önemli bir yere sahip. Alanya’mız Türkiye’nin en güzel kentlerinden birisi. Üniversitenin her zaman yanında olan bir kentiz. Bu anlamda Alanya’da okumak bir ayrıcalık. Sürekli gelişen ve değişen ortamlarda bulunmanız sizleri başarıya ulaştıracaktır. Hedeflerinizden hiç bir zaman şaşmadan çalışmalarınıza devam edin” diye konuştu.
‘ALANYA ÖĞRENCİ KENTİ OLACAK’
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “ALKÜ’nün değerli öğrencileri ve aileleriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Alanya Anadolu’da çok önemli Selçuklu şehirlerden birisi. Tarihi mekanlarıyla tam bir Selçuklu şehri. Bir ilçe olarak bir üniversite kurulmasında ve isimlendirilmesi noktasında iradesini bildiğim Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum. Türkiye’de 15 yolluk üniversitelerin öğrenci sayısına şimdiden dayandık. Alanya’da bir değil iki üniversite var. Türkiye’de başka kaç yerde var bu imkanlar bilmiyorum. Alanya hem yerli hem yabancı öğrencilerimiz için bir öğrenci kenti olmaya aday. Öğrenmek bitmez, beşikten mezara kadar sürer” ifadelerini kullandı.
‘ASLA VAZGEÇMEYİN VE ÇALIŞIN’
Bakan Çavuşoğlu ise, “Burada olmak büyük bir mutluluk. Bizler için ayrı, öğrenciler için ayrı, aileleri için ayrı mutluluk. Mezun olan kardeşlerime yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Çok anlamlı ve çok başarılı bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Şimdi mezun olarak ayrıldığınız üniversitenin ilerleyen süreçte bir dünya markası olduğunu göreceksiniz. Kendi işini kuran, devlette çalışan arkadaşlarımız olacak. İnşallah Dışişleri Bakanlığı’nı tercih edenler de olur. Yabancı kardeşlerimiz de ülkeleri ile Türkiye arasında, Alanya arasında birer köprü olacaklar. Mezun olunca kendinizi boşlukta hissedeceksiniz, bunlar geçiş sürecidir. İnandığınız yolda, inandığınız işte sabredin. Sabır varsa başarı kaçınılmazdır. Benim size tavsiyem hiç bir zaman pes etmeyin, vazgeçmeyin. Artık Alanya sizlerin ikinci evi oldu. Alanya’dan güzel anılarla ayrılıyorsunuz ama sizleri yeniden görmek bizleri çok mutlu edecek” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından okul başarısında ilk üçte yer alan öğrencilere Bakan Çavuşoğlu tarafından ödül ve hediye verildi. Ardından Turizm Fakültesi bölümü birincisi olan Eda Çoban adlı öğrenci okul kütüğüne isim plakasını çaktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALKÜ Mağduru 2018-06-07 08:03:51

Ahir zamanda devlet başkanlarının yanlarında, devletin disiplin işlerini yürütmekle görevli öyle memurlar geleceklerdir ki: Allahın gazabı ile kalkar yine gazabı ile yatarlar. Böyle kimselerle dost olmaktan kaçınınız.” – Camius-sağir. c.1,hds:463

banner81