ALKÜ'de kalpler Bosna için attı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

ALKÜ'de kalpler Bosna için attı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

20 Ekim 2016 Perşembe 21:26
ALKÜ'de kalpler Bosna için attı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Konusunda uzman kişileri söyleşi ve konferanslarla konuk ederek öğrencileri ile buluşturan ALKÜ, bu kez de Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i  vefatının 13. Yıldönümünde düzenlediği program ile andı. Doç Dr. Bedia Koçakoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Özgürlüğün Adı Olmak: Aliya İzzetbegoviç” konulu konferansa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hasan Güneş, Daire Başkanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
“BALKANLAR GÖNÜL COĞRAFYAMIZDIR”
Rektör Pınarbaşı,  Balkanlar’ın millet olarak gönül coğrafyalarımız arasında olduğunu dile getirerek, “Bosna’da katliam yapılırken siz değerli öğrencilerimiz henüz yeni doğmuştunuz. 1991-1995 yılları arasında çok acı bir soykırım yaşandı. Sırf Müslüman olduğu için Bosnalılar katliama maruz kaldı. Srebrenitsa katliamını duymuşsunuzdur, savaş yıllarında altı güvenli bölge ilan edilmişti. Bosnalılar bu ilan edilen güvenli bölgede yaşıyordu. Çok acı bir gerçek ki Birleşmiş Milletler (BM)’in kontrolü altındaki Srebrenitsa’da Sırplar 8 bin 300 Müslümanı şehit etti. Burası güya Birleşmiş Milletler tarafından korunan bölge idi. Orada resmen soykırım yaşandı. Bosna’da böyle acı bir süreç yaşandı. Biz de millet olarak bunları asla unutmamalıyız” dedi.
AMAÇ GENÇLERİ BİLİNÇLENDİRMEK
“Unutulan soykırım tekrarlanır” düşüncesinden hareketle genç nesli bu konuda bilgilendirmek ve hatırlatmak temel hedefinde olduklarını dile getiren Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu, “Genç Müslümanlar hareketi ile Bosna’ya özgürlük kapısı aralayan Aliya İzzetbegoviç, cephelerde, askerin ve halkın içinde savaşarak, politik süreçleri yürüterek ve en nihayetinde Dayton Antlaşmasıyla Müslüman soykırımı yapan bu trajik süreci nihayete erdirmiştir.” diye konuştu.  
İZZETBEGOVİÇ: “BOSNA HERSEK SİZLERE EMANETTİR”
Koçakoğlu “Bosna savaşında ölenlerin sayısı hakkında 100 bin ile 300 bin arasında değişik görüşler var. Bosna’da bulunan toplu mezarların da ardı arkası kesilmiyor. Bosna Hersek’te 2006 yılının sonuna kadar içinde beşten fazla kurbanın bulunduğu 354 toplu mezar tespit edildi. Bunun dışında çok sayıda bireysel ve daha küçük toplu mezarlar da var. Şimdiye kadar en büyük toplu mezar Srebrenitsa’da bulundu. Bir mezarda Srebrenitsa soykırımında öldürülenlerden tam 1154 kişinin kalıntıları vardı” dedi.
Son Güncelleme: 20.10.2016 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81