ALKÜ'de çarşı inşaatı için tören düzenlendi

ALKÜ sosyal donatı alanları için tören düzenlendi.

ALKÜ'de çarşı inşaatı için tören düzenlendi

ALKÜ sosyal donatı alanları için tören düzenlendi.

25 Eylül 2019 Çarşamba 10:35
ALKÜ'de çarşı inşaatı için tören düzenlendi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ), sosyal donatı alanları için tören düzenlendi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın göreve gelmesiyle sosyal donatı alanlarından çarşı inşaatı hız kazandı. Rektör KALAN’ın teşrifleriyle düzenlenen törene, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal VATANSEVER, Genel Sekreter Fatih ÖZDEMİR, Daire Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Programda, kurban kesimi ve yapılan duaların ardından sosyal donatı alanları inşaatının temeli atıldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem KALAN, törenden sonra çarşı inşaatında incelemelerde bulundu.
ALKÜ Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından 6 Ağustos’ta ihalesi gerçekleştirilen ve bin 700 metrekare alan üzerine yapılan çarşı binasının Aralık ayı sonu itibariyle bitirilmesi hedefleniyor. Tamamlandığında 16 dükkândan oluşacak çarşıda; restoran, kafeterya, pastane, kuaför, oyun salonu, kırtasiye hizmetleri gibi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal alanlar yer alacak. Ayrıca ihale kapsamında, otoparkların yapımı gerçekleştirilecek ve 40.000 metrekare alanda peyzaj çalışması yapılacak.

Gerçekleştirilen törende bir açıklama yapan Rektör KALAN, “Üniversitelerde eğitim ve öğretimin önemli olduğu kadar sosyal alanlar da öğrencilerimiz için çok önemlidir. Bu inşaatların tamamlanmasıyla üniversitemiz öğrencilerine çeşitli imkânların sunulacağı sosyal alana sahip olacağız. Öğrencilerimiz ve personelimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Törenin ardından Rektör KALAN, programa katılan Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81