ALKÜ'de 3 araştırma merkezi kurulacak!

ALKÜ, bu haftaki bilgilendirme toplantısını Alanya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), oda ve dernek yöneticilerine yönelik gerçekleştirdi.

ALKÜ'de 3 araştırma merkezi kurulacak!

ALKÜ, bu haftaki bilgilendirme toplantısını Alanya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), oda ve dernek yöneticilerine yönelik gerçekleştirdi.

12 Şubat 2017 Pazar 21:12
ALKÜ'de 3 araştırma  merkezi kurulacak!

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ALTSO Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen kahvaltı programına ALKÜ Rektör Yardımcısı Hasan Güneş, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya Sanayi ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Eğitim Bir Sen Başkanı Abuzer Gündoğdu ve Alanya’da faaliyet gösteren çok sayıda oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Kahvaltının ardından davetlilere katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, kuruluşundan bugüne üniversitede gelinen aşamaları anlattıktan sonra, ALKÜ’nün daha da büyümesiyle birlikte Alanya’nın ilerleyen yıllarda öğrenci şehri olacağına değindi.
 Rektör Pınarbaşı, “Alanya'mızın popüler bir öğrenci şehri olacağına inanıyorum. Biz Alanya’da 30-40 bin öğrenci sayısına ulaşmanın hiç de hayal olmadığını hep söylüyoruz.” diye konuşarak bundan sonra üniversite için planlanan gerek eğitim gerekse binalaşma ve altyapı hedefleri ile ilgili bilgiler aktardı.

“EN BÜYÜK BİNAMIZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ”
Sunumunda, ALKÜ Mühendislik Fakültesi hakkında da bilgiler veren Rektör Pınarbaşı, “6 katlı ve 15 bin metrekare kapalı alanı olan ve şu anda Kestel Yerleşkemizdeki en büyük binamız olan Mühendislik Fakültemiz. Biz de geri kalan eksikleri tamamlamak ve öğrencilerimizin hizmetine biran önce sunmak için Kalkınma Bakanlığımızdan 4 milyon TL ödenek aldık ve şuan binamızda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.

ÜÇ ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULACAK
Sunumunun sonunda, Alanya’nın ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılacak olan çalışmaların bilimsel temelli olabilmesi amacıyla ilk etapta 3 önemli araştırma merkezini hayata geçireceklerini ifade eden Rektör Pınarbaşı, kurulacak araştırma merkezlerinin ise Turizm Araştırmaları Merkezi (ALKÜ-TURAM), Tarım Araştırmaları Merkezi (ALKÜ-TARAM) ve Yörük Kültürü Araştırmaları Merkezi (ALKÜ-YÖRAM) olacağını dile getirdi.
Son Güncelleme: 12.02.2017 21:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81