Alanya’da 58 bin öğrenci karne aldı

2017-2018 eğitim öğretim dönemi dün sona erdi. Alanya’da 58 bin 362 öğrenci karnelerini aldı. Bilgi Bulut İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, öğrencilere karnelerini verdi.

Alanya’da 58 bin öğrenci karne aldı

2017-2018 eğitim öğretim dönemi dün sona erdi. Alanya’da 58 bin 362 öğrenci karnelerini aldı. Bilgi Bulut İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, öğrencilere karnelerini verdi.

08 Haziran 2018 Cuma 22:28
Alanya’da 58 bin  öğrenci karne aldı

Tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da dün karne heyecanı yaşandı.  Dün sona eren 2017-2018 eğitim öğretim dönemi sonunda Alanya’da 58 bin 362 öğrenci karnelerini aldı. Bilgi Bulut İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı. Eğitim öğretim döneminin sonunda okuldaki sınıfları ziyaret eden Kaymakam Harputlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Er öğrencilere karnelerini verdi. Karne töreni sonunda konuşan Er, 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona erdiğini söyledi. Er, “Bugün 58 bin 362 öğrenci temel eğitim, orta öğretim ve okul öncesi olmak üzere karnelerini almış bulunuyor. Eğitim öğretim yılı Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem akademik hem sosyal-kültürel ve sportif alanda başarılı geçti. Bu başarı tesadüf değil. Tamamen bir takım çalışması. Bu süreçte bize destek veren okul yöneticilerine, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.
ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMAYI İHMAL ETMESİNLER’

Konuşmasına devam eden Er şunları söyledi: “Çocuklarımızın karneleri bizler için sembolik olarak önemli ama çocuklarımızı karnelerine göre velilerimizin değerlendirmemelerini istiyoruz. Belki çocuklarımızın notları velilerimizin beklediği gibi olmayabilir ama bunun sadece çocukların değil, ailenin de notu olduğunun altını çizmek istiyorum.  Birtakım notlarında sıkıntılar varsa ilerleyen zamanlarda bunları hep beraber düzelteceğimize yürekten inanıyorum.  Velilerime çocuklarımızla beraber zaman geçirmelerini tavsiye ediyorum. Çocukların kendilerini ailelerinin yanında özel hissetmelerini çok önemsiyoruz. Tabi ki çok çalıştılar, hak ettiler. Ancak fırsat buldukça sosyal-kültürel faaliyetlerde aileleriyle birlikte yer almalarını, sinemaya gitmelerini günübirlik etkinliklere katılmalarını çok önemsiyorum. Öğrencilerime tavsiyem muhakkak kitap okumayı ihmal etmesinler. Dinlensinler. Çünkü 2018-2019 eğitim öğretim yılı bizim için çok daha büyük hedeflerimiz olan eğitim öğretim yılı olacak. Alanya’nın marka değerine yakışan hak ettiği en güzel eğitim standardını yakalayıp hedefe ulaşma noktasında velileri mutlu edip geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında bu çocuklarımızla ulaşacağımızın bilincindeyiz. Çünkü çocuklar bizim yarınımız, en değerli hazinemiz. Bu vesileyle tekrar tüm öğretmenlerime, öğrencilerime iyi tatiller diliyorum” diye konuştu. – Mert CANTÜRK
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81